Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple, Paris İklim Anlaşması’na Desteğini Sürdürüyor [Web Summit 2018]

Apple, Paris İklim Anlaşması’na Desteğini Sürdürüyor [Web Summit 2018]

Apple’ın Çevre, Politika ve Sosyal İnisiyatifler Başkan Yardımcısı Lisa Jackson, Web Summit'te şirket olarak Paris İklim Anlaşması'na sadık kaldıklarını söyledi.

Web Summit dün akşam gerçekleşen törenle 70 bin katılımcıya kapılarını açtı. Apple’ın Çevre, Politika ve Sosyal İnisiyatifler Başkan Yardımcısı Lisa Jackson da dün gece konuşma yapan isimler arasındaydı. Lisa Jackson, Barack Obama döneminde ABD Çevre Koruma Teşkilatı‘nın yöneticiliğini üstlenmişti. Bu tecrübelerini de kullanan Jackson, dünyanın en değerli şirketi Apple çatısında çevreye zarar vermeden de kar etmenin ve para kazanmanın yollarını ortaya çıkarıyor.

Soluduğumuz havanın ve çocuklarımıza bırakacağımız gezegenin herhangi bir partiye veya ideolojiye ait olmadığını söyleyen Lisa Jackson, dünyanın herkese ait olduğunu ve hükümetlerin de bu amaç uğruna insanlarla birlikte olması gerektiğini söyledi. Paris İklim Anlaşması, 2016’da 195 ülke tarafından imzalanmış ve 183 ülke bu anlaşmanın birer paydaşı olmuştu. Karbon emisyonlarını düşürmek, dünyanın gördüğü zararı geri telafi etmek için yaptırımları olmayan ancak herkesin elini taşın altına koyduğu anlaşmaydı. 14 ülke ise Paris İklim Anlaşması’nı imzaladı ancak geçerliliğini kabul etmedi. Minik bir dipnot düşmek gerekirse Türkiye de bu 14 ülke arasında yer alıyor.

Apple’ın tüm mağazaları, ofisleri ve veri merkezleri yeşil enerjiyle çalışıyor

1 Haziran 2017’de Trump yönetimi Paris İklim Anlaşması’ndan çıkmıştı. Bunun üzerine de markaların çevreye karşı duyarlılığı da bir kimlik olarak değer kazanıyor. Lisa Jackson da bu noktadan yola çıkarak Apple’ın geçen hafta özel etkinlikle tanıttığı MacBook Air ve Mac mini‘nin geri kazanılmış alüminyumdan üretildiğini hatırlattı. Ayırca Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda’daki fabrikalarında bulunan geri dönüşüm robotu Daisy’nin saatte 200 iPhone’u geri kazandırdığını söyledi. Bu sayede eski telefonların kıymetli parçaları ayrıştırılarak yeni telefonların üretiminde kullanılıyor.

Apple’ın özel etkinliğinde de söylediği tüm mağazalarının, veri merkezlerinin, ofislerinin yenilenebilir enerji ile çalıştığı Web Summit’te de Jackson tarafından vurgulandı. Ve buna ek olarak da Çin’deki tedarik zincirlerinin de yeşil enerji kullanması için gerekli yatırımları yaptıklarını belirtti.

Lisa Jackson, Apple’ın tüm mağazalarının, veri merkezlerinin, ofislerinin yenilenebilir enerji ile çalıştığını ve bu vizyonu tedarik zincirlerine de uygulayacaklarını söyledi. Jackson son olarak da yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarını kullanarak da şirketin karlılığını sürdürebileceğini vurguladı.

Görsel: Web Summit, Carles Rabada