Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Interbrand Yılın En İyi Markalarını Web Summit’te Açıkladı [Web Summit 2022]

Interbrand Yılın En İyi Markalarını Web Summit’te Açıkladı [Web Summit 2022]

Interbrand, her yıl en iyi 100 küresel markayı belirlediği Best Global Brands listesini bu defa Web Summit 2022'de açıkladı.

Interbrand, her yıl Best Global Brands (En İyi Küresel Marka) adı altında dünyanın en değerli 100 markasını açıklıyor. Marka değerini belirleyen üç temel gösterge ise şöyle sıralanıyor: Markalı ürün veya hizmetlerin finansal performansı, satın alma karar sürecinde markanın rolü ve markanın gücü. Bu yılki liste bugün Web Summit’te açıklandı.

Bu yılki Best Global Brands listesinde dikkat çeken noktalar

Interbrand, bu yılki listenin dikkat çekici yönlerini de özetlemiş. İlk 100 markanın toplam değeri, 2021 yılına (2.667.524 milyon ABD Doları) göre %16 artarak 3.088.930 milyon ABD Dolarına ulaşmış. Bu yılki liste, bir şirketin markasının ekonomik başarısını artırmada sahip olduğu katkıyı gösteren, şimdiye kadar kaydedilmiş en hızlı marka değeri büyüme oranlarına sahip. 2022’de ilk kez, bir En İyi Küresel Markanın ortalama marka değeri 3 trilyon ABD dolarının üzerine çıkmış. Finansal piyasalar son birkaç yılda önemli dalgalanmalar gösterirken, dünyanın en güçlü markalarının değeri sürekli artmış; müşteri sadakatini ve marjlarını da sürekli artırmışlar.

Apple, Microsoft, Amazon, Google, Samsung, Toyota, Coca-Cola, Mercedes, Disney, Nike, McDonald’s, Tesla, BMW, Louis Vuitton, Cisco, Instagram, Facebook, IBM, Intel ve SAP listenin zirvedeki 20 markası.

İlk on markada çok daha yüksek bir büyüme yaşandığı ve bir ‘süper lig’in ortaya çıktığı görülüyor. Bu şirketler, marka değeri ve piyasa değeriyle birlikte müşterilerin yaşamlarındaki paylarını artırmışlar. Interbrand’e göre, bir ürün etrafında marka oluşturmaya yönelik geleneksel yaklaşımın aksine bu zirvedeki şirketler markaları etrafında iş kuruyorlar. Bu onların başarısının temel nedenlerinden biri olarak yorumlanıyor.

Tam liste aşağıdaki gibi. Buradan detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Görsel: Interbrand, Bigumigu