Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İki Yıl Aradan Sonra MacBook Air Yeniden Doğdu

İki Yıl Aradan Sonra MacBook Air Yeniden Doğdu

Apple'ın Türkiye saatiyle dün akşam gerçekleştirdiği lansman etkinliğinde yeni iPad Pro, MacBook Air ve Mac mini tanıtıldı.

Apple, 30 Ekim’de Brooklyn Academy of Music’te gerçekleştirdiği özel etkinlikle ürün ailesinin yeni üyelerini tanıttı. WWDC gibi etkinliklerini Steve Jobs Theatre’da gerçekleştiren Apple, bu özel etkinliği New York’a taşıdı. İzleyicilerin de büyük ilgi gösterdiği etkinlik adeta bir şenlik çoşkusuyla yaşandı. Tim Cook’un açılışı yaptığı etkinlikte 2 sene önce üretimden kalkan MacBook Air, 2014’ten beri yenilenmeyen Mac mini ve 3. nesil iPad Pro tanıtıldı.

MacBook Air, çağa ayak uyduruyor

MacBook Air, Steve Jobs tarafından sunum sırasında zarf çıktığı andan itibaren büyük ilgil çekmişti. İnceliği, hafifliği, performansı başta olmak üzere kullanıcıların tercih ettiği bir model oldu. Apple, 2016’da Touch Bar’ı olan MacBook Pro’ları tanıttığı sırada cihazlarını o kadar inceltmiş ve küçültmüştü ki MacBook Air’e veda sinyalleri vermişti. Dün gerçekleşen lansman etkinliğinde ilk tanıtılan ürün MacBook Air oldu. Dünyada MacBook satışlarının hala arttığını ve Çin’de hızla büyüdüklerini dile getiren Tim Cook, pazardaki büyüklüklerini korumak için hafif ve güçlü bilgisayarları Air’i geri getirdiler.

13 inç Retina ekranlı, Touch ID’li MacBook Air hafifliğini ve yüksek performansını korurken günümüz teknolojilerine adapte oluyor. Tüm gün kullanım için tasarlanan pili sayesinde tarayıcı deneyimi veya film izleme gibi işlemlerin üstesinden gelebiliyor. Özetle bakılacak olursa da Apple gerçekten Air’i günümüze uyarlıyor. Daha hızlı SSD, Apple imzalı tasarımıyla yeni klavye, yeni Force Touch trackpad, Apple T2 güvenlik çipi, 2 adet USB-C (Thunderbolt 3) giriş bulunuyor. Her yere götürebileceğiniz, her yerde kullanabileceğiniz bir deneyim sunmak istiyor Apple. İstersen yaratıcılık olsun ister günlük kullanım her amaç için yanınızda olmak istiyor.

Yeni MacBook Air, bir önceki nesilden daha iyi

macOS Mojave ile gelen MacBook Air, 4 milyon piksellik çözünürlük sunuyor. Bir önceki nesile göre %48 daha fazla renge sahip olan bilgisayar, dahili FaceTime HD kamerasıyla da Group FaceTime görüşmelerine de olanak tanıyor. Apple’ın en sevdiği şeylerden birisi olan önceki jenerasyonlarla arasındaki farklı yüzdelerle ifade etme geleneği MacBook Air’de de devam ediyor. Trackpad’in basınç algılama ve haptik geri bildirim desteğiyle birlikte önceki nesile göre %20 daha geniş alan sunuyor. Hoparlörler ise %25 daha yüksek sesli ve 2 katı fazla bass sesleri iletebiliyor. 1,5 TB’a kadar yükseltilebilen SSD’ler ise önceki nesile göre %60 daha hızlı çalışıyor. Yeni MacBook Air, önceki nesillerine göre %17 daha sessiz çalışıyor ve %10 daha ince kasaya sahip. Toplam ağırlığı ise 1,25 kg (2,75 pound).

Bugüne kadarki en yeşil Mac

Altın, gri ve gümüş renk seçenekleriyle satışan çıkan MacBook Air’in en önemli noktalarından birisi ise alüminyum kasasının tamamının geri kazanılmış malzemelerden üretilmiş olması. Böylece de Macbook Air’in karbon ayak izi %50 azalıyor ve bugüne kadarki en yeşil Mac oluyor. MacBook Air, ABD’de 1.199 dolardan, Türkiye’de ise 9.199 liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak.

Görsel: Apple