Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yepyeni iPad Pro Dizüstü Bilgisayarlardan Daha Güçlü

Yepyeni iPad Pro Dizüstü Bilgisayarlardan Daha Güçlü

Apple'ın Türkiye saatiyle dün akşam gerçekleştirdiği lansman etkinliğinde yeni iPad Pro, MacBook Air ve Mac mini tanıtıldı.

Apple, 30 Ekim’de Brooklyn Academy of Music’te gerçekleştirdiği özel etkinlikle ürün ailesinin yeni üyelerini tanıttı. WWDC gibi etkinliklerini Steve Jobs Theatre’da gerçekleştiren Apple, bu özel etkinliği New York’a taşıdı. İzleyicilerin de büyük ilgi gösterdiği etkinlik adeta bir şenlik çoşkusuyla yaşandı. Tim Cook’un açılışı yaptığı etkinlikte 2 sene önce üretimden kalkan MacBook Air, 2014’ten beri yenilenmeyen Mac mini ve 3. nesil iPad Pro tanıtıldı.

iPhone X’un açtığı yoldan giden iPad Pro

2015’te iPhone 6S’in de tanıtıldığı lansman etkinliğiyle duyurulan iPad Pro, çıktığı dönemden beri tasarımcılar başta olmak üzere pek çok kullanıcının odağına yerleşmişti. Bilgisayara ihtiyaç duymadan pek çok işlemi tamamlayabilmek ve yüksek donanımla daha mobil bir yaşam sunması en önemli faktörler arasında. Dün gerçekleşen lansmanda ise iPad Pro, 3. nesiliyle işleri bir tık daha yukarıya taşıyor. Orijinal iPad’den beri bugüne kadar yapılmış en iyi iPad olduğunu dile getiren Apple, tasarım ve donanım olarak önemli adımlar atıyor. 11 inç ve 12,9 inç büyüklüğünde iki farklı boy seçeneği olan iPad Pro, Liquid Retina ekran, A12X Bionic çip ve Face ID özelliklerle sıçrama yapıyor.

Yuvarlak hatları düzleştirilen iPad Pro, iPhone 5’in düz kasasını andıran bir yapıya kavuşuyor ve ekran da ön yüzünün tamamına yayılıyor. Uçtan uca Liquid Retina ekranıyla da görkemli bir portre sunuyor. Ön yüzün tamamı ekran olunca da Home tuşunun olmadığı fark ediliyor. iPhone X ile birlikte yaşadığımız değişim iPad’e de taşınıyor ve Face ID ile buluşuyor. Ayrıca iPhone X’daki tüm menü ve kaydırma eylemleri de yeni iPad Pro kullanılabiliyor. Ayrıca uçtan uca ekranı sayesinde cihazın ne tarafının düz olacağı anlaşılamayabilir. Ancak bu da fark etmiyor çünkü ister dikey ister yatay her kenarda tutulduğunda o taraf düz oluyor. Hatta belirilene göre Face ID de her yönden çalışıyor ve düz ters ayırt etmiyor.

5,9 mm inceliğinde

Cihazın 5,9 mm yüksekliğinde olması da yakın zamanda tanıtım kampanyalarında inceliğiyle öne çıkarılacak. A12X Bionic çipiyle birlikte yeni nesil Neural Engine, iPad Pro’ya geliyor ve pek çok dizüstü bilgisayardan daha yüksek performans sergiliyor. USB-C giriş kullanmaya başlayan tablet 1 TB depolama alanı da sunabiliyor. Bu teknik donanım da 3 GB’lık bir Photoshop dökümanı açıp gecikme ve donma olmadan çalıştırabilmesini sağlıyor tabletin. Aynı zamanda oyun ve artırılmış gerçeklik uygulamalarını da yüksek performansta çalıştırabiliyor. USB-C bağlantısının alametifarikası ise dijital kameralara, ekranlara, enstrümanlara ve harici disklere bağlanabiliyor ve veri aktarabiliyor. Ve iPad Pro bunların yanı sıra iPhone’a da bağlanarak telefonu şarj edebiliyor.

3. nesil iPad Pro ile birlikte Apple Pencil da yenilendi. 2. nesilinde Apple Pencil, çift dokunuşla fırça değiştirebiliyor. iPad Pro’ya manyetik olarak yapışabilen kalem kablosuz olarak şarj edilebiliyor. Yeni Smart Keyboard Folio ise yeniden tasarlandı ve tablete manyetik olarak bağlanıyor. Tüm bunlar da iPad Pro’nun içine stratejik olarak yerleştirilmiş mıknatıslar yardımıyla gerçekleşiyor.

iPad Pro, ABD’de 799 dolardan Türkiye’de de 5.899 liradan başlayarak fiyatlarla satışa çıkacak.

Görsel: Apple