Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Performanslarıyla Fark Yaratan Yeni iPad Air ve Sekizinci Nesil iPad

Performanslarıyla Fark Yaratan Yeni iPad Air ve Sekizinci Nesil iPad

Apple, 15 Eylül'de çevrimiçi gerçekleşen etkinlikte A14 Bionic çipiyle Yeni iPad Air ve A12 Bionic çipiyle sekizinci nesil iPad'i tanıttı.

Apple, 15 Eylül’de gerçekleştirdiği Time Flies etkinliği ile yeni ürün ve özelliklerinin tanıtımını yaptı. Etkinlikte tahmin edildiği gibi iPhone 12 tanıtımı gerçekleşmedi. Yeni iPhone’un tanıtımı önümüzdeki aylarda olabilir. Tim Cook’un açılışı yaptığı çevrimiçi gerçekleştirilen etkinlikte Apple Watch Series 6, Apple Watch SE, Yeni iPad Air ve sekizinci nesil iPad’in yanı sıra çeşitli üyelik hizmetlerini tek çatı altında toplayan Apple One ve Apple Fitness+ duyurulan yenilikler arasındaydı.

İlk iPad’in tanıtımının üzerinden 10 yıl geçmesinin ardından sekizinci nesil iPad dün tanıtılan ürünler arasında yer alıyordu. Etkinlikte Tim Cook bu zamana kadar 500 milyondan fazla iPad satıldığını söylerken bu kullanıcıların yüzde 53’ünün ilk iPad’leri olduğu bilgisini paylaştı.

ipad air

A14 Bionic ile en güçlü iPad Air

Yeni iPad Air, iPad Pro serisine yakın yüksek donanımı ve daha uygun fiyatıyla geliyor. Apple, modeli daha uygun fiyata profesyonel özellikler sunmak için tasarladığını söylüyor. A14 Bionic çipe sahip modelde 12 MP arka kamara ve 7 MP FaceTime HD ön kamera bulunuyor. Apple‘ın en güçlü çipi olan A14 Bionic sayesinde iPad Air’den oldukça yüksek performans alınabiliyor. Saniyede 11 trilyon işlem gerçekleştirebilen çip sayesinde yapay öğrenme hesaplamaları 10 kat daha hızlı gerçekleşiyor.

Performans da olduğu gibi tasarımda da iPad Pro benzeri keskin hatlar öne çıkıyor. Ayrıca güç düğmesinin bulunduğu ön yüzde yeni nesil Touch ID sensörü bulunuyor. Yeni iPad Air, Apple Pencil ve Magic Keyboard, Smart Keyboard Folio gibi diğer klavye aksesuarların hepsini destekliyor. Tablette USB-C bağlantısı bulunuyor.

Sekizinci nesil iPad uygun fiyata yüksek performans sunuyor

A12 Bionic çipi ve 10.2 inch retina ekranı ile yeni nesil iPad yüksek performans ve pil ömrü sunuyor. Sekizinci nesil iPad bir önceki modele oranla yüzde 40 daha hızlı CPU performansına ve 2 kat daha hızlı grafik performansına sahip. Kalın çerçeveli tasarımı sürdüren Apple tablette standart Touch ID parmak izi sensörü özelliğini kullanıyor.

Sekizinci nesil iPad 8 megapiksel arka kemeraya ve FaceTime HD çözünürlüklü ön kameraya sahip ve Lightning bağlantı noktası bulunuyor. 10 saatlik pil ömrü bulunan model birinci nesil Apple Pencil ile kullanılabiliyor.

Çevre dostu iPad

Apple, 2030 yılına kadar karbon nötr olma planı çerçevesinde üretim sürecinde geri dönüştürülmüş ürünler kullanılıyor. Modelin kasası yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretiliyor. Anakartındaki lehimlerde yüzde 100 geri dönüştürülmüş kalay kullanılıyor. Ambalaj üretimine kadar bu duyarlılık sürdürülüyor.

Yeni iPad Air’in Wi-Fi modelleri 5,799 TL başlangıç fiyatıyla Wi-Fi + Cellular modelleri ise 6,999 TL başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak. Sekizinci nesil iPad 8 Wi-Fi modeli 3,199 TL başlangıç fiyatıyla, Wi-Fi + Cellular modeli ise 4,399 TL başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak.

Time Flies etkinliğinin iPad ile ilgili olan bölümünü aşağıdan izleyebilirsiniz.

ipad air

Görsel: YouTube