Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple Watch Series 6 ve Apple Watch SE Tanıtıldı

Apple Watch Series 6 ve Apple Watch SE Tanıtıldı

Apple, 15 Eylül'de çevrimiçi olarak gerçekleştirdiği etkinlikte Apple Watch Series 6 ve daha uygun fiyata sahip Apple Watch SE'yi duyurdu.

Apple, 15 Eylül’de gerçekleştirdiği Time Flies etkinliği ile yeni ürün ve özelliklerinin tanıtımını yaptı. Etkinlikte tahmin edildiği gibi iPhone 12 tanıtımı gerçekleşmedi. Yeni iPhone’un tanıtımı önümüzdeki aylarda olabilir. Tim Cook’un açılışı yaptığı çevrimiçi gerçekleştirilen etkinlikte Apple Watch Series 6, Apple Watch SE, Yeni iPad Air ve sekizinci nesil iPad’in yanı sıra çeşitli üyelik hizmetlerini tek çatı altında toplayan Apple One ve Apple Fitness+ duyurulan yenilikler arasındaydı.

Apple Watch Series 6, yeni özelliklerle geliyor

Tasarımda çok büyük değişiklikler olmasa da Apple Watch Series 6 sahip olduğu yeni özellikler ile ön plana çıktı. Önceki akıllı saatlerde olduğu gibi kenarları yuvarlak hatlara sahip akıllı saat Solo Loop isimli beş farklı renk seçenekli kordonuyla birlikte geliyor. Saatin yüzde 20 daha hızlı şarj olduğunu duyuran Apple önceki modelde olduğu gibi sürekli açık ekran özelliğini sunuyor. 1,5 saatten kısa sürede şarj oluyor ve 18 saatlik kullanım sunuyor.

Akıllı saat sağlık açısından önemli yenilikler barındırıyor. LED sensörler sayesinde kandaki oksijen seviyesini ölçebiliyor. Bu özellik kalp yetmezliğinin yönetilmesine yardımcı olmasının yanı sıra grip ve COVID-19 gibi solunumla ilgili rahatsızlıkların erken belirtilerini fark edebilmek için avantaj sunuyor.

iPhone olmadan Apple Watch kullanmak mümkün

Her Apple Watch için bir iPhone gerekirken yeni özellik sayesinde tek bir iPhone üzerinden birden fazla Apple Watch’ı kontrol etmek mümkün oluyor. Özellik, Apple Watch Series 4 ve üzeri serilerde kullanılabiliyor. Family Setup özelliği sayesinde çocuklar iPhone’a sahip olmadan çocuklara yönelik işlevlere erişebiliyor. Ayrıca derse olan konsantrasyonunu sağlayacak Okul Zamanı modu bulunuyor.

GPS ve Wi-Fi ağları sayesinde yaklaşık 30 santimetreye kadar yükseklik değişikliklerini algılayabiliyor. Barometrik altimetre sayesinde gün boyu gerçek zamanlı yükseklik ölçümleri sunuluyor. Otomatik el yıkama algılama, çeşitli antrenman türlerini içeren sağlık ve fitness özellikleri, bisiklet yol tarifleri için harita uygulaması öne çıkan diğer özellikler arasında yer alıyor.

Apple Watch Series 6, pil ömrünü geliştirmesi ve daha çok sensörünü çalıştırması sayesinde uyku takibini daha iyi yapıyor. Nabız, hareket ve oksijen seviyesi hakkında bilgi sunuyor.

Apple Watch SE özellikleri

Apple’ın daha makul fiyatlı akıllı saati Apple Watch SE de tanıtılan ürünler arasında yer alıyor. Uyku takibi, düşme algılama, açık altimetre, ivmeölçer, otomatik el yıkama algılama, Family Setup gibi Apple Watch Series 6 özelliklerinden bazıları Watch SE’de de bulunuyor. Nabız ölçümü yapabiliyor ancak EKG özelliği yer almıyor. Bununla birlikte Series 3 modelinin özelliklerini barındırıyor ve ondan 2 kat daha hızlı çip ayrıca yüzde 30 daha geniş bir ekran alanıyla geliyor.

Apple Watch Series 6 3,799 TL başlangıç fiyatı ile Apple Watch SE ise 2,699 başlangıç fiyatı ile 18 Eylül’den itibaren satışa sunulacak.

Time Flies etkinliğinin Apple Watch ile ilgili olan bölümünü aşağıdan izleyebilirsiniz.

Görsel: YouTube