Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
AirTag ile Eşyaları Kaybetmeye Son

AirTag ile Eşyaları Kaybetmeye Son

Apple, çevrimiçi gerçekleştirdiği Spring Loaded etkinliğinde farklı aksesuar seçenekleri ile U1 çipli AirTag’i duyurdu.

Apple 20 Nisan’da Türkiye saati ile 20:00’de gerçekleştirdiği Spring Loaded isimli özel etkinliği ile yeni ürünlerini tanıttı. Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen etkinlik Apple Park’ta CEO Tim Cook’un konuşmasıyla başladı. iPhone 12 ve iPhone 12 Mini için gelen yeni mor renk seçeneği, Apple Card, yeni kumandasıyla birlikte Apple TV, eşyaları bulmaya yardımcı olan AirTag, Yeni iMac ve iPad Pro tanıtıldı.

Uzun zamandır beklenen AirTag, U1 çipi ile geliyor

Kaybolan eşyaları bulmanıza yardımcı olacak AirTag, etkinlik öncesi de tanıtılması beklenen ürünler arasında bulunuyordu. İlk olarak yaklaşık iki yıl önce adını duyduğumuz AirTag’ın ortaya çıkması ise biraz zaman aldı. Son olarak 15 Eylül 2020’de düzenlenen etkinlikte tanıtılması beklenen AirTag, dün düzenlenen etkinlikte karşımıza çıktı.

airtag

Geçtiğimiz eylül tanıtılan Apple Watch Series 6’da bulunan U1 çipi ile desteklenen AirTag anahtar gibi sürekli kaybolan küçük eşyaları bulmak için ideal bir ürün. Find My iPhone özelliğinden faydalanan AirTag, Bul ağında yer alan yakındaki aygıtların algılayabildiği güvenli bir Bluetooth sinyali yayıyor. Bul uygulamasını açan kullanıcılar AirTag’in nerede olduğunu görebiliyor. Sesi dinleyerek eşyasına ulaşabiliyor ya da iPhone 11 ve üzeri modellerde bulunan Tam Konum Bulma özelliği sayesinde kişiyi doğrudan AirTag’in takılı olduğu eşyaya yönlendirebiliyor. Eğer AirTag iPhone’nun çok yakınlarında ise ultra geniş bant teknolojisi sayesinde kullanıcının hangi yöne gitmesi gerektiğini söylüyor.

Farklı renk ve aksesuarlarla kişiselleştirme seçenekleri

Apple, AirTag’lerin şimdiye kadar 1 milyar cihazın bulunmasına yardım ettiğini söylüyor. Etkinlikte aygıtın içinde herhangi bir konum verisi ya da konum geçmişinin saklanmadığı bilgini de paylaşıyor. AirTag’in konumunu ileten aygıtlar da anonim kalıyor ve konum verileri her adımda şifreleniyor.

Kolayca değiştirilebilen standart bir pille çalışan ürün tek bir pil ile bir yıldan uzun bir süre çalışabiliyor. Kişiselleştirme seçeneklerini önem veren Apple 31 farklı emoji, metin ve deri aksesuar seçenekleri sunuyor. Bununla birlikte Hermès ile iş birliği yaparak AirTag Hermès’i de kullanıcılara sunuyor. Apple AirTag Türkiye’de 299 TL başlangıç fiyatı ile satışa çıkacak.

Görsel: Apple