Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeni iPhone SE: iPhone 8 Kasasında iPhone 11 Gücünde

Yeni iPhone SE: iPhone 8 Kasasında iPhone 11 Gücünde

Apple'ın bugün tanıttığı yeni iPhone SE gelişmiş özelliklerinin yanında eski kasası ve daha uygun fiyatı ile dikkat çekiyor.

Bir süredir beklenen 2020 yılının ilk iPhone modeli tanıtıldı. Yeni iPhone SE modeli 2016 yılında piyasaya sürülen ilk iPhone SE modeli gibi diğer modellere kıyasla daha düşük fiyatı ile öne çıkıyor. Eski tasarım stilinin geri geldiği bu modelde OLED yerine LCD ekran tercih edildi. 4,7 inç LCD Multi-Touch ekran 1334 x 750 piksel çözünürlük ile birlikte sunuluyor.

iPhone SE, A13 Binoic çip ile geliyor

Apple, yeni modeli her ne kadar boyut olarak iPhone 11 Pro’lardan daha küçük olsa da aynı işlemci gücüyle sunuyor. iPhone 11 Pro modellerinde yer alan A13 Bionic çip iPhone SE modelinin de yer alıyor. A13 Binoic çipin verdiği güç sayesinde portre modu gibi yeni modellerde yer alan gelişmiş kamera sistemi kullanılabiliyor. Ön kısımda 7 megapiksellik kamera yer alırken arkada 12 megapiksel F.18 diyafram kamera bulunuyor. Arka kamera 4K çekim yapabiliyor.

1 metre derinliğe kadar suya dayanıklı tasarıma sahip iPhone SE’de markanın son modellerinin hepsinde yer alan Face ID yerine eski modellerde bulunan Touch ID parmak izi okuma sensörü tercih edilmiş. iPhone SE pili tek şarjla 13 saate kadar video izlemeye olanak sağlayor. Hızlı şarjı sayesinde 30 dakikada sıfırdan yüzde 50’ye kadar dolabiliyor. Model siyah, beyaz ve kırmızı olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle tanıtıldı.

iPhone SE’nin Türkiye satış fiyatları belli oldu

64, 128 ve 256 GB depolama seçeneklerine sahip telefonun Türkiye fiyatları da tanıtılması ile birlikte belli oldu. Yeni iPhone SE’nin fiyatları 64 GB için 5,299 TL, 128 GB için 5,749 TL ve 256 GB için 6,599 TL olarak belirlendi. Modelin yurt dışı başlangıç fiyatı ise 399 dolar olarak açıklandı.

Görsel: Apple