Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
iPhone XR: Rengarenk Bir iPhone

iPhone XR: Rengarenk Bir iPhone

12 Eylül'de gerçekleşen Apple Özel Etkinliği ile yeni iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR ve Apple Watch Series 4 ürünlerini tanıttı.

Eylül ayı Apple için büyük anlam taşıyor. Çünkü WWDC’den sonra ikinci lansman etkinliğinidüzenliyor ve bu etkinliği odağı donanım oluyor. WWDC’de tanıtılan yazılım güncellemelerinden sonra yeni ürünler de bu yazılıma sahip olarak yeni limitleri deklare ediyor. Yeni donanımlarla yazılımların harmonisi de tüketicinin hayatında değişecekleri müjdeliyor. Yerel saatle dün 20:00’de başlayan Apple Özel Etkinliği, Steve Jobs Theater‘da gerçekleşerek yeni iPhone XSiPhone XS Max, iPhone XR ve Apple Watch Series 4 ürünleri tanıtıldı.

Minik değişikliklerle aynı özellikler

Apple, dün iki yeni iPhone tanıttıktan sonra bir yeni telefon daha tanıtacağını açıkladı. iPhone XR, model ağacı üzerinde yeni bir dal olarak filizleniyor ve iPhone X ile iPhone 8 arasında bir yere geçiyor. OLED ekranı olan iPhone XS ve XS Max yerine 6,1 inç LED ekrana sahip olan iPhone XR, alüminyum tasarıma sahip. Bu kaplamayla birlikte 6 farklı renk seçeneğiyle de diğerlerinden ayrışıyor. Her iPhone modeli tasarım olarak diğerlerinden ayırılan bir özelliğe sahip oluyor. Bu modelin farkı ise renkleri.

Bu model LED ekran kullandığı için diğer iPhone X’lardan teknik olarak ayrışıyor. 3D Touch gibi bazı özelliklerini kaybetse de Apple bunu iPhone X’daki yeni kaydırma hareketleri ve uzun basma ile çözüyor. Ayrıca iPhone XR da, 12 Eylül’de tanıtılan diğer telefonlar gibi A12 Bionic çipe sahip. Bu da performans olarak atalarından yukarıya çıkararak yeni Face ID, gelişmiş kamera ve tek lens ile portre modunu kullanılabilir hale getiriyor. iPhone XR, 749 dolar etiketiyle 19 Ekim’de ön satışa çıkacak ve 26 Ekim’de mağazalardaki yerini alacak.

Rengarenk Modeller

iPhone XR; beyaz, siyah, mavi, sarı, mercan ve (PRODUCT)RED renk seçenekleriyle satışa çıkacak. (PRODUCT)RED ürünü, tıpkı diğer RED modelleri gibi gelirinin bir kısmını doğrudan Global Fund HIV/AIDS fonuna bağışlayarak HIV/AIDS çalışmalarına yönlendiriliyor. Ayrıca kasasındaki alüminyum ve katmanlara ayrılmış cam kaplaması derinlik ve doygun bir renk sunuyor. Bu model de suya ve çay, kahve, soda gibi çeşitli sıvılara karşı dayanıklı.

iOS 12 kurulu olarak satışa çıkacak iPhone XR, bir akıllı telefondaki en gelişmiş LED ekrana sahip. iPhone X neslinin özelliklerine sahip olan ve tasarım olarak iPhone 8’i de çağrıştıran bu model tek lensle portre modu çekmesiyle de Google Pixel‘in sahip olduğu yazılımla portre modu teknolojisini anımsatıyor. ABD’de 749 dolar etiketiyle satışa çıkacak olan iPhone XR’ın Türkiye satış fiyatı ise henüz açıklanmadı.

Görsel: Apple