Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Rengarenk Tulum Giyen İnsanlar Sokakları Doldurup Taşırıyor

Rengarenk Tulum Giyen İnsanlar Sokakları Doldurup Taşırıyor

Apple yeni reklam filminde, sektördeki en gelişmiş LCD ekranı olarak tanımladığı iPhone XR için binlerce renkli tulum giyen insanı bir araya getiriyor.

Apple; akıllı telefon bandının hesaplı modeli iPhone XR ile son nesili iPhone XS  ve XS Max‘i geçtiğimiz Eylül ayında tanıttı. Gerçekleştirilen lansmanın ardından 19 Ekim’de ön siparişe açıldı ve Türkiye’de de Aralık ayında satışa sunuldu. Bu modellerin lansmanının ardından da ürün özelliklerine ve yazılımlara odaklanan reklam filmleri de YouTube kanalında yayınlamaya başladı. Dünyanın farklı noktalarındaki Elvis Presley taklitçilerini bir araya getirdiği ve iPhone XR ve iPhone XS modellerine yer verilen reklam filminin ardından bu kez iPhone XR için yeni bir video daha yayınladı.

Apple, iPhone XR’ın yeni ekranını sektördeki en gelişmiş LCD olarak tanımlıyor. Düşük bütçeyle sunduğu iPhone X görünümlü telefon için daha önce pek rastlamadığımız agresif bir pazarlama iletişimi yürütüyor. iPhone XR’ın en ayırt edici yönü ise (PRODUCT)RED ile birlikte toplamda 6 renk seçeneği sunması. Beyaz, siyah, mavi, sarı, mercan ve (PRODUCT)RED kırmızısı ile rengarenk bir dış kaplama sunuyor. Yayınlanan reklam filmi de bu konuya odaklanıyor ve özellikle Apple tutkunlarının fark edebileceği detaylara yer veriliyor.


Gerçeğe en yakın tonlardaki renkler

Color Flood başlığıyla yayınlanan videoya hızlı bir başlangıç yapılıyor. Reklam filmi tamamlanana kadar da bu hız korunuyor. Geometrik mimariye sahip olan binalarla başlıyor video ve bir köpeğin de sahneye dahil olarak, kameraya bakmasıyla devam ediyor. Müziğin temposu ise videoyu taşıyor. Ardından şehrin sokaklarında, alt geçitte, boş binalarda koşan, merdivenlerden atlayan ve renkli tulum giyen insanlarla karşı karşıya kalıyoruz.

Reklam filminin sahneleri arasındaki geçişlerde kendi arasında bir sistematiğe sahip. Başlangıçta renkli tulumlarla koşan insanları, yalnızca kendi renginde olan insanların yanında görüyoruz. Bütün renkler ayrı ayrı video da göründükten sonra, bir araya gelmeye başlıyorlar ve son sahnede büyük bir meydanda hepsi birbirine karışmış bir şekilde karşımıza çıkıyor. Renk için yer aç mesajının ardından, iPhone XR’ın görünmesiyle birlikte de son buluyor.

Reklam filminde Apple tutkunlarının dikkatini çekebilecek çok ince bir detaya da yer verilmiş. Apple’ın uzun zamandır alışkanlık haline getirdiği ve stok görsellerinde kullandığı 09:41’i bu reklam filminde de görüyoruz. Bir grup mor tulum giyen koşucunun minibüsün arkasından atlayıp, koşmaya başlamasından hemen önce ‘I-XR0941’ yazan bir plakanın hızlı bir görünümü var.

Görsel: YouTube