Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
KFC’den Çıtır Çıtır Bitcoin Kovası

KFC’den Çıtır Çıtır Bitcoin Kovası

KFC, Bitcoin Kovası kampanyasıyla lezzetli tavuklarını kova siparişiyle almak isteyen müşterilerine Bitcoin ile ödeme seçeneği sundu.

Dünyanın en büyük restaurant zincirleri, gelişen teknolojiyi izleyip farklı pazarlama ve satış teknikleri deneyerek bir yandan müdavimlerinin takdirini kazanırken bir yandan da yeni bir kitleye ulaşmayı deniyor. Geçtiğimiz günlerde McDonald’s, Flash Stories kampanyasıyla sabah kahvesiyle haber okuma ritüelini akıllı telefonları kullanarak yeniden gündeme getirmişti. Burger King ise The Whopper Detour ile konum teknolojisini kullanarak, müşterilerini McDonald’s’ın yakınına giderek Burger King uygulaması üzerinden 1 sente Whopper siparişi vermelerini sağlamıştı. Şimdi de size KFC’nin 2018 yılının başlarında yaptığı Bitcoin Kovası Projesi’nden bahsedeceğiz.

Bitcoin Kovası ile Parmak Yalatan Tavuklar

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl, kripto para gündemimizde oldukça büyük bir yere sahip oldu. Bitcoin, merkezsizleşme prensibiyle ilerleyen blockchain teknolojisiyle geliştirilmiş bir yeni dünya sistemi. Kimilerine göre ütopik ve/veya istikrarsız bulunsa da, kripto paranın günlük hayatımızda var oluşunun örneklerini görmek mümkün. KFC Kanada‘nın 11-19 Ocak 2018’de gerçekleştirdiği Bitcoin Kovası (Bitcoin Bucket) kampanyası da bu örneklerden biri.

KFC Kanada tam da Bitcoin’in günlük hareketinin en yüksek olduğu 2017’nin son çeyreğinden hemen sonra gerçekleştirdiği Bitcoin Kovası kampanyasında kripto paraların gerçek hayatta uygulamaya nasıl geçebileceğini gösterdi. KFC Kanada‘nın “Bitcoin’in tam olarak ne olduğundan ya da nasıl çalıştığından emin değiliz ama bunun sizinle parmak yalatan tavukların arasına girmemesi gerekiyor.” sözleriyle duyurduğu kampanya adeta bu yeni dünyaya bir saygı duruşu niteliğinde. 20 dolar değerinde olan kovada tavuk siparişleri için Colonel&Co. üzerinden bitcoin olarak ödeme yapmayı mümkün kılan bu kampanyayla, Bitcoin Kovası’nın dolar ve bitcoin etkileşimini de anlık olarak internet sitesi üzerinden takip etmek de mümkündü.

Görsel: Dentsu, Colonedandco