Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Beyin Dalgalarını Ölçen Tavuk Kovası

Beyin Dalgalarını Ölçen Tavuk Kovası

KFC Hong Kong, Edelman iş birliğiyle dünyanın en stresli şehirlerinden birinde düşünmeden durabilenler için iddialı bir meydan okuma gerçekleştirdi.

KFC Hong Kong, Edelman iş birliğiyle dünyanın en stresli şehirlerinden birinde katılımcılara düşünmeden durabilmeleri için iddialı bir meydan okumada bulundu. Lezzetlerinin gücünü kanıtlamak üzere hazırlanan Brainwave Bucket adlı kampanyası kapsamında tavuk kovası şeklinde tasarlanan ve beyin dalgalarını ölçen bir kask ile elinde bir kova kızartılmış tavuk parçası tutan insanların beyin dalgalarını ölçümledi.

Araştırmalar, Hong Kong’un dünyanın en stresli şehirlerinden biri olduğunu ve burada çalışanları Doğu Asya’daki stres endeksinde ilk sırada yer aldığını gösteriyor. Bununla birlikte lezzetli yiyeceklerin beyindeki stres tepkisini hafifletme gücüne sahip olduğu da bilimsel olarak kanıtlanmış durumda. Bu iki argümanı dev tavuk kovasında buluşturan KFC, katılımcıları daha az düşünmeye ve daha fazla şımartmaya teşvik eden bir günlük etkileşimli tavuk kovası deneyimini kurguladı.

Dev tavuk kovası şeklindeki yapının içine davet edilen insanların başına beyin dalgalarını ölçen tavuk kovası şeklinde bir kask takıldı. Ellerine ise bir süre tutmaları için bir kova dolusu tavuk verilen katılımcılardan düşünmeden ellerindeki tavuğa odaklanmaları istendi. Yerleşik bir kafa bandı ile beyin dalgaları analiz edilerek zihinlerinin ne kadar aktif veya rahat olduğunu gösteren gerçek zamanlı biyolojik geri bildirim alındı. Düşünme eylemi gerçekleşirken aktif hale gelen frontal bölgedeki etkinliklerinde azalma görülen; bunun aksine yemek yemekle bağlantılı zevk alma hislerinin bağlantılı olduğu limbik sisteminde hareketlilik olduğu tespit edilenler KFC tarafından daha fazla kızarmış tavukla ödüllendirildi.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

KFC Hong Kong (@kfchk)’in paylaştığı bir gönderi

Görseller: Behance, Twitter, Youtube, Instagram