Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yerli Girişim Musixen Web Summit 2022 PITCH’te

Yerli Girişim Musixen Web Summit 2022 PITCH’te

Dijital performans platformu ve müzisyenlerle mekanlar için bir pazaryeri olan yerli girişim Musixen, Web Summit 2022 PITCH’te kısa listeye kaldı.

Profesyonel müzisyenler ve performans sanatçılarının kendilerini tanıtarak gelir elde edebilecekleri bir platform olarak 2020 yılının Mayıs ayında kullanıma sunulan Musixen adlı yerli girişim, Web Summit bünyesinde düzenlenen girişim yarışması PITCH’te kısa listeye kaldı. Bu yıl 1-4 Kasım tarihlerinde Portekiz’in başkenti Lizbon’da düzenlenecek olan toplamda 2 binden fazla girişimin yer alacağı Web Summit’te PITCH’e katılım hakkı kazanan girişimciler, üç gün boyunca yaratıcı çözümlerini ve ürünlerini jüri önünde katılımcılarla paylaşacaklar.

Bir dijital performans platformu ve müzisyen ile mekan pazaryeri olarak konumlanan Musixen’de, profesyonellerden oluşturulan Müzik Komitesi canlı performans sergilemek isteyen sanatçıların video performanslarını değerlendiriyor. Performansları kabul edilen sanatçılara  Musixen uygulamasında canlı yayın yapabilecekleri bağlantı linki iletiliyor. Sanatçılar bu canlı performansları aracılığıyla kazanç sağlayabiliyorlar.

Düzenledikleri canlı yayınlar için biletleme yapmanın yanı sıra kullanıcılardan da maddi destek alabiliyorlar. Kullanıcılar canlı yayınlar sırasında ücret karşılığında şampanya gönderimi, istek gönderimi, süper alkış, bağış gibi oyunlaştırılmış yöntem ile sanatçılara ödeme yapabiliyorlar. Oyunlaştırılmış yöntemlerden elde edilen gelirlerin yüzde 35’i sanatçıya aktarılırken Musixen ayrıca abonelik, biletleme, bağış ve reklamlardan da gelir elde ediyor.

10 binin üzerinde müzisyenin yer aldığı platformda, ayda ortalama 4 bin 500 saatten fazla canlı yayın gerçekleştiriliyor. 2020 yılından bu yana 1,5 milyondan fazla indirilerek aylık 250 bin aktif kullanıcıya ulaşan Musixen’in mobil uygulamasına İOS ve Android platformları üzerinden erişebilirsiniz. Toplamda 3 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 23,6 milyon dolara ulaştıran yerli girişim, yakın zamanda Nijerya ve Azerbaycan pazarlarına açıldığını duyurdu.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Musixen (@musixen)’in paylaştığı bir gönderi

Görseller: Musixen, Twitter, Instagram