Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dışı Çıtır Çıtır İçi Şelale

Dışı Çıtır Çıtır İçi Şelale

McDonald's Hong Kong, Uluslararası Kızarmış Tavuk Günü’nde çıtır tavuklarının aynı zamanda lezzetli bir akışkanlığı olduğunu gösteriyor.

KFC kızarmış tavuk denildiği zaman akla ilk gelen fast foot zincirleri arasında yerini alıyor. Tavuklarındaki çıtırlığı ve baharatı vurgulamak isteyen marka kampanyalarında farklı duyulara hitap eden işler hazırlıyordu. Kızaran tavukların sesini yağmur sesine benzeterek meditatif bir deneyim sunmuştu. Hong Kongluların kızarmış tavuk söz konusu olduğunda çıtır çıtır olmasına önem gösterdiğini bilen KFC, Ogilvy Hong Kong imzalı kampanyasında ise acı ve baharatlı tavuklarını görsel bir metafor üzerinden anlatıyordu.

McDonald’s, Uluslararası Kızarmış Tavuk Günü’nde (International Fried Chicken Day) KFC’nin duyulara hitap eden kampanyalarıyla yarışacak bir iş ortaya koydu. McDonald’s Hong Kong, KFC’nin daha çok sahiplendiği günü International Juicy Chicken Day olarak yeniden tanımladı.

McDonald’s Hong Kong içi sulu çıtır tavuklarının akışkanlığını ön plana çıkarıyor

DDB Group Hong Kong tarafından hazırlanan kampanya kızarmış tavukların çıtırlığı kadar içinin sulu sulu olmasını isteyenlere hitap ediyor. DDB’nin anketine göre Hong Kong halkı çıtır tavukların gevrekliğinden daha çok içinin sulu olmasına önem gösteriyor. 226 katılımcının yüzde 71’i sulu bir çıtır tavuk yemek istediğini belirtiyor. Bu anket verilerinden yola çıkan ajans McDonald’s Hong Kong için sululuğun ve akışkanlığın ön planda olduğu açık hava afişleri hazırladı.

McDonald’s’ın Hong Kong özelinde sunduğu McWings ürününün piyasaya çıktığı ilk dört ay içinde 60 milyon, tavuklu kemik (BIC) ürününün 10 milyon adetten fazla sattığı düşünüldüğünde çıtır tavuk konusunda pazarda çetin bir rakip olduğu gözüküyor.

Çıtır tavukların sululuğunu temsil eden açık hava ve basılı kampanyaya ek olarak bir de reklam filmi hazırlandı. Uluslararası Kızarmış Tavuk Günü’nde (6 Temmuz) başlayan kampanya ay ortasında kadar devam edecek.

Künye

Müşteri: McDonald’s Hong Kong
Ajans: DDB Group Hong Kong
DDB Asia Başkan Yardımcısı: Peter Rodenbeck
CEO: Andreas Krasser
İdari Yaratıcı Yönetmen: Frankie Fung, Jamal Hamidi & Marco Lam
Yaratıcı Ekip: Tony Cheung, Iker Lin, Poppy Yeuny, Roden Chau, Ellen Wong, Man Chiu Chan & Jayden Wong
Satış Ekibi: Jim Leung & Carrie Yip
Fotoğraf: Ray Man Photography
Görsel Tasarım: Ray Man Photography
Media Ajansı: OMD

Görsel: YouTube, brandinginasia