Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeminli Lezzet Tercümanı İş Başında

Yeminli Lezzet Tercümanı İş Başında

KFC Türkiye, Yeminli Lezzet Tercümanı adını verdiği karakteriyle ürünlerini deneyimleyenlerin tercümanı oluyor.

KFC çıtır tavuklarının parmak yalatan lezzetlerini farklı kampanyalarla her daim vurguluyor. Bu deneyimi görsel ve işitsel unsurlarla desteklemeyi seven marka daha önceleri yağmur sesine benzeyen kızarmış tavuğunun yağda çıkarttığı sesleri bir dinlenme ve sakinleştirme aracı olarak kullanmıştı. Turta etrafında dönen görsellerle bezeli meditasyon videoları bilinçli farkındalığa vurgu yapan bir diğer işti. Konu görsellik olunca da iştah acıcı tavuklarının baharatlı ve acı olduğunu tavuk ve ateş arasında görsel bir metafor kurarak gösteren marka, ürünlerinin düşünülenin aksine gerçek tavuk olduğunu da onların röntgenini çekerek gösteriyordu.

İŞ Gıda bünyesinde faaliyetlerini sürdüren KFC Türkiye de markanın ürünlerini deneyimleyen müşterilerin kendilerinden geçerek vermiş olduğu seslere tercüman olarak izlemesi keyif veren bir kampanya ortaya koyuyor.

Hislere tercüman olmak Kemal Fuat Civelek’in işi

KFC’nin lezzetlerini “ommm”, “nommm”, “ımmm”, “yummm” gibi seslerle anlatmaya çalışanlara tercüman olan #LezzetliÖtesiLezzetli etiketli reklam filmi çıtır tavuklarla kendinden geçenleri merkezine alıyor. Yeminli Lezzet Tercümanı Kemal Fuat Civelek, KFC ürünlerini tadan müşterilerinin lezzetinden aldığı hazzı simultane çeviri yapıyor.

KFC şubesinde, evde, arabada ya da lunaparkta markanın tavuklarını deneyimleyen müşteriler iştah kabartan lezzete kendilerini kaptırırken Yeminli Lezzet Tercümanı Kemal Fuat Civelek ise aynı anda müşterilerin aslında ne demek istediklerini kendine has üslubuyla yorumluyor. Karakteri Ahmet Kürşat Öçalan canlandırıyor.

BLAB imzalı reklam filmlerinin yönetmenliğini Evin Dooms yapımcılığını ise HANN prodüksiyon şirketi üstleniyor. KFC Türkiye’nin Yeminli Lezzet Tercümanı kampanyası televizyonda, dijital platformlarda ve sosyal medyada yayınlanıyor. Kampanyanın 40 saniyelik videosu ve deneyimin daha detaylı işlendiği yaklaşık 7 dakikalık videosu bulunuyor.

Künye

Reklamveren: KFC Türkiye (İŞ Gıda)
Reklamveren Yetkilileri: Özkan Özyavuz, Aslı Gazioğlu, Halil Söyler, Beyza Kaya, Bengü Ayaz
Reklam Ajansı: BLAB
Yönetmen: Evin Dooms
Görüntü Yönetmeni: Gökhan Atılmış
Yapım Şirketi: HANN Yapım
Post Prodüksiyon: Pixel
Müzik: 3K1A

Görsel: YouTube