Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bırakın Tavuklu Turta Sizi Başka Bir Dünyaya Taşısın

Bırakın Tavuklu Turta Sizi Başka Bir Dünyaya Taşısın

KFC için yaratılan yeni markalı içerik serisi; tavuklu turta etrafında dönen çılgın görsellerle bezeli meditasyon videolarından oluşuyor.

Dünya gündemi o kadar can sıkıcı ki giderek daha fazla insan tüm bu karmaşadan uzaklaşmak amacıyla meditasyona yöneliyor. O sırada da YouTube meditatif etkide videolarla, ASMR çılgınlığıyla, satisfying (tatmin edici) video akımıyla dolup taşıyor; markalar da bundan geri kalmıyor elbette. Mırıl mırıl seslerle dolu IKEA reklamıhipnotize edici Eti Tutku işi bunlara örnek olarak verilebilir. Ünlü fast food zinciri KFC’nin son internet kampanyası ise tüm bu akımlarla çok ciddi bir şekilde dalga geçen, deli saçması bir iş.

Wieden + Kennedy Portland tarafından yaratılan kampanya; sağlıklı beslenmeyle, meditasyonla uzaktan yakından olmayan bir marka olan KFC’yi alıyor, çılgın ve saykodelik görüntülerle bezeli meditasyon videolarının odağına yerleştiriyor. KFC’nin şu korkutucu dünya içersinde bizleri meditasyona çağırdığı “KFC’s Comfort Zone: A Pot Pie – Based Meditation System” (KFC’nin Konfor Alanı: Tavuklu Turta Tabanlı Bir Meditasyon Sistemi) isimli kampanya -şu an için- süreleri 3 ile 9 dakika arasında değişen 6 videodan oluşuyor. Ve inanır mısınız, videoların hepsi birbirinden saçma.

meditasyon_kfc_wieden+kennedy portland_comfort zone_bigumigu

meditasyon_kfc_wieden+kennedy portland_comfort zone_bigumigu

Tavuklu Turtanın Rahatlatıcı Etkisi?

Videoların hepsinde KFC Pot Pie baş rolde. Çılgın renkler, saykodelik fonlar, hipnotize edici bir ses, kendi çevresinde dönüp duran turta ve müzik ve tüm bunlara eşlik eden dış ses ile bazen tavuklu turtanın içinden dünyaya bakıyoruz, bazense her şeyi dışarıdan görüyoruz ve çatalla kaşığın karışımı bir sofra aletinin ikiliğinden buharın zen etkisine pek çok konuda farkındalıklar yaşıyoruz.

Videoları amacı, insanları dünyanın stresinden uzaklaştırıp buhardan, yumuşacık tavuklar ve sebzelerden oluşan rahatlatıcı bir denizin akışına taşımak olarak tanımlanmış. Bu tanım da videolar kadar absürt. Peki ama tüm bu deli saçmalığının gerçekten rahatlatıcı bir etki yapması nedir? İnsan seyrettikçe tavuklu turtanın hipnotize edici gücüne kapılıyor galiba.

meditasyon_kfc_wieden+kennedy portland_comfort zone_bigumigu meditasyon_kfc_wieden+kennedy portland_comfort zone_bigumigu meditasyon_kfc_wieden+kennedy portland_comfort zone_bigumigu

Künye:
Reklamveren: KFC
Reklam Ajansı: Wieden+Kennedy, Portland
Müşteri: George Felix, Mary Ellen Scott
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Eric Baldwin, Jason Bagley
Yaratıcı Yönetmen: Jarrod Higgins, Freddie Powell
Sanat Yönetmeni: Matthew Carroll
Reklam Yazarı: Shaine Edwards
Yönetici Yapımcı: Sue Kim
Yapımcı: Eddye Borgese
Müşteri İlişkileri: Jesse Johnson, Rob Archibald, Steve Smith, Spencer Crain
Strateji : Britton Taylor, Scott Woodhouse, Matt Hisamoto , John Dempsey
Medya: Kelsey Bozanich, Anjali Patel
İş İlişkileri Yöneticisi: Amber Lavender
Yaratıcı Yönetici: Jane Monaghan
Stüdyo Tasarımcısı: Danielle McCoy
Yapım Şirketi: Generic Versatility
Yönetmen / Yapımcı / Görsel Efekt / Canlandırma: Nick DenBoer
Yönetmen Yardımcısı / Görsel Efekt Süpervizörü: Davy Force
Görsel Efekt Sanatçısı / Canlandırma: David Ariew, Brian Eagan, Fezz Stenton
Kamera ve Işık / Kurgu:  Tyler Grace
Kamera ve Işık: Adam Buckley
Ses / Beste: Nate Mills
Yapım: Raquel Rose
Stilist: Kate Easterbrook
Oyuncu: Tim Beresford

Görsel: YouTube