Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike’den Kobe Bryant’a: Mamba Forever

Nike’den Kobe Bryant’a: Mamba Forever

Wieden + Kennedy Portland tarafından Nike için hazırlanan filmde Kobe Bryant, kişiliğini tanımlayan ve başarılarının yer aldığı ifadeler ile anıldı.

26 Ocak günü Güney Kaliforniya’da geçirdiği helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden Kobe Bryant için anma törenleri devam ediyor. Kaza sonucunda Kobe Bryant’ın kızı da dahil olmak üzere dokuz kişinin hayatını kaybetmişti.

Yıldız oyuncu ve kızı Gianna Bryant için dün gece de bir anma töreni gerçekleştirildi. Los Angeles Staples Center’daki anma töreninde Kobe Bryant’ın eşinin yanı sıra Shaquille O’Neal, Michael Jordan, Los Angeles Lakers genel müdürü Rob Pelinka ve Jimmy Kimmel gibi isimler konuşma gerçekleştirdi. Ayrıca Beyoncé, Alica Keys ve Christina Aguilera 20 bin kişinin katıldığı törende sahne aldı.

Kobe Bryant’ı Kobe Bryant yapan tanımlar bir arada

Staples Center’da anma töreni gerçekleştirilirken Nike de Kobe Bryant’ı onurlandıran bir film yayınladı. Birçok insan için bir basketbol oyuncusundan çok daha fazlası olan Kobe Bryant’ın başarıları da basketbol ile sınırlı değildi. Yer aldığı reklam filmlerinin yanı sıra 2018 yılında Dear Basketball isimli kısa animasyon filmi ile de Oscar kazanmıştı.

Wieden + Kennedy Portland tarafından Nike için hazırlanan Mamba Forever isimli kampanyada da Kobe Bryant denince akla gelen tanımlamalara yer veriliyor. Siyah zemin üzerinde beyaz yazıların aktığı filmde Forever (Daima) ifadesi sabit kalırken Kobe Bryant’ın kişiliğini ve yaptıklarını tanımlayan ifadeler sırasıyla Forever yazısının önünde beliriyor.

Doğum yeri Philadelphia, çocukluğunun bir kısmında yaşadığı ülke İtalya, kariyeri boyunca elde etmiş olduğu başarılardan önemli sayılar, forma numaraları, Oscar ödülü akıp giden yazılar arasında bulunuyor. Tabii bunlara ek olarak Kobe Bryant aynı zamanda bir baba ve bir eş. Son olarak hafızalarda her zaman onu çağrıştıracak bir takma isim Black Mamba.

Nike, Kobe Bryant’ı onu tanımlayan tüm bu ifadelerle andığı Mamba Forever kampanyasını tören sırasında sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Künye

Müşteri: Nike
Ajans: W+K PORTLAND
İdari Yaratıcı Yönetmen: Jason Bagley, Eric Baldwin
Yaratıcı Yönetmen: Alberto Ponte, Ryan O’Rourke
Metin Yazarı: Guilherme Souza
Sanat Yönetmeni: Emma Barnett
İdari Yapımcı: Jake Grand
Düzenleme: Joint Editorial
Editör: Steve Sprinkel
VFX: Company Joint
Müzik: Artists Hammock, Song Mysterium
Ses: Company Joint