Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İçeride Oyna, Tüm Dünya için Oyna

İçeride Oyna, Tüm Dünya için Oyna

Nike ünlü sporcuların da katılımı ile COVID-19 salgını süresince herkesi evinde kalmaya ve içerde spor yapmaya davet ediyor.

COVID-19 pandemisinden dolayı spor salonları da dahil olmak üzere birçok mekan geçici süreyle kapatıldı. Salgından korunmanın en sağlıklı yolu evlerde beklemek. Tabii evde beklemek hareketsiz kalmak anlamına gelmiyor.

Birçok marka ve kurum insanları evde egzersiz yapmaya teşvik etmek için uygulamalarını ücretsiz yapıyor veya sosyal medya platformları üzerinden canlı dersler yayınlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi “Evde kal, hareketsiz kalma” mottosuyla her gün saat 11’de canlı yayın gerçekleştiriyor. Profesyonel eğitmenler evde egzersiz yapmak isteyenlerle buluşuyor.

Sporuna içerde devam et

Nike’nin abonelik tabanlı antrenman uygulaması Nike Training Club (NTC) da süresiz bir şekilde ücretsiz hale getirildi. Marka; Play inside, Play for the World (İçeride oyna, dünya için oyna) çağrısıyla evlerde kalmayı ve sosyal mesafeyi korumayı teşvik ediyor. Bu zorlu zamanlarda bile sporu günlük alışkanlıklar içinde tutarak ilham olmaya devam ediyor. Wieden + Kennedy Portland tarafından hazırlanan kampanya ile sosyal mesafenin önemi anlatılmak istenirken uygulama sayesinde evde de sağlıklı kalınabileceği sporcular ile birlikte vurgulanıyor.

“Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insan için oynamayı hayal ettiysen şans yüzüne güldü. İçerde oyna, dünya için oyna.”

Nike ve ünlü sporculardan paylaşımlar

Tiger Woods, Serena Williams ve Sue Bird gibi dünyaca ünlü sporcuların önerilerinin bulunduğu Nike Training Club uygulaması antrenmanların yanı sıra formda kalmayla ilgili ipuçları veriyor. Kampanya ile birlikte bu oyuncuların sosyal medya hesaplarından #playinside ve #playfortheworld etiketleri ile paylaşım yapıldı. Ayrıca Micheal Jordan için kurulan Jordan markasından ve Cristiano Ronaldo’nun kişisel hesabından da “içerde oyna” temalı paylaşımlar yapıldı.

Marka tüm sporcuların fiziksel ve zihinsel sağlığını koruması için onlara yardımcı olmayı hedefliyor. Salgının dünya genelinde yayılmaya devam ettiği bu zamanlarda her zamankinden daha fazla birliğe ihtiyaç duyuluyor. Sporcular her ne kadar seyircilerin karşısına çıkamıyor olsa da evde kaldıklarını göstererek dünyanın birlik olması için yardımcı olabilir.

Künye

Müşteri: Nike
Ajans: Wieden + Kennedy Portland

Görsel: Twitter, Instagram