Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Evde Kal Masalın Sonunu Değiştir

Evde Kal Masalın Sonunu Değiştir

Birleşmiş Milletler'in yaratıcılara yapmış olduğu çağrıya cevap veren Erhan Çırak ve Ethem Onur Bilgiç, #Covid19danMasallar etiketiyle farkındalık yaratan görseller hazırladı.

Birleşmiş Milletler de Dünya Sağlık Örgütü aracılığıyla COVID-19 salgını için bir girişim başlattı. Dün haberini yayınladığımız Global Call Out To Creatives (Yaratıcılara Küresel Çağrı) pandeminin yukarı yönlü grafiğini yavaşlatmak için başlatıldı. Bu çağrı doğrultusunda yaratıcılardan içerikler üretilmesi bekleniyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen bilgi ve mesajları içerecek olan işler daha fazla insanın bilinçlenmesi ve farkındalık yaratmak için kullanılacak.

Erhan Çırak ve Ethem Onur Bilgiç’ten “#Covid19danMasallar” serisi

Birleşmiş Milletler’in vermiş olduğu açıklama üzerinden yaratıcılıklarının gücünü gösteren Erhan Çırak ve Ethem Onur Bilgiç #Covid19danMasallar etiketi ile bir kampanya hazırladı. Ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada ortak bir çağrı halini alan “Evde Kal” mottosundan yola çıkan Erhan ve Ethem masallar üzerinden bu çağrıyı yaymayı hedefliyor.

Her ne kadar hem sağlık çalışanları hem de yetkililer vatandaşların evde kalması için çağrılarda bulunsa da bazı insanlar nedensiz bir şekilde bu isteği duymazdan geliyor. Haberlerde ve sosyal medyada karşılaştığımız birçok içerikte sokakta olan insanlar virüse yakalanmayacağını oldukça rahat tavırlarla anlatıyor. Yapılan çağrılar nedense bu insanlar üzerinde gerçekdışı ve masalsı bir etki bırakıyor. Erhan ve Ethem işte bu içgörüden yola çıkarak yetişkinleri uyarmak amacıyla masalları kullanmaya karar veriyor.

Kültleşmiş masalların seyrini bu seferlik değiştir

Daha iyi bir etki bırakmak için tabii ki dışarı çıkan, gezen ve sosyal mesafe kuralına uymayan karakterlerin yer aldığı hikayeler seçildi. Rapunzel, Alice ve Kırmızı Başlıklı Kız masalların yer aldığı kampanyada her hikâyenin sonu okuyucuya bırakılıyor. Virüse yakalanma ihtimalini en az seviyeye getirmek ve hikâyenin devamını sağlamak için dışarı çıkma mesajı veriliyor.

Bu seferlik Alice tavşanı takip etmez, Kırmızı Başlıklı Kız büyükannesini ziyaret etmek için dışarı çıkmaz ve Rapunzel saçlarını prense uzatmaz ise hikayenin mutlu sona ulaşacağı vurgulanıyor. Gökten üç elmanın düşmediği bir son olmaması için evde kalmak gerekiyor.

İkili, #Covid19danMasallar etiketi ile hazırlamış oldukları görsellerin yanı sıra ilerleyen günlerde animasyon filmler ve radyo spotları da yaratacak.

Görsel: Erhan Çırak