Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Birleşmiş Milletler’den Yaratıcılara Çağrı

Birleşmiş Milletler’den Yaratıcılara Çağrı

Birleşmiş Milletler'in Dünya Sağlık Örgütü aracılığıyla başlattığı girişim COVID-19 hakkındaki doğru bilgilerin küresel olarak yayılması için yaratıcılara içerik üretme çağrısı yapıyor.

Yeni coronavirüs, diğer adıyla COVID-19 salgını yayılmaya devam ettikçe doğru bilgiye ulaşmanın önemi de artıyor. Salgın sürecinde virüsten korunmak için neler yapmalı? Uzak durulması gereken eylemler nelerdir? Bu soruların cevaplarını güvenilir ve resmi kaynaklardan almak gerekiyor. Salgının ülkemizde görülmesinin ardından hemen sonra COVID-19 salgını hakkında doğru bilgi edinme yöntemlerini sizlerle paylaşmıştık. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) hazırlanan bu listenin üst sıralarında yer alıyordu.

COVID-19’a karşı yaratıcıların yeteneği ve doğru bilginin gücü birleşiyor

Birleşmiş Milletler de Dünya Sağlık Örgütü aracılığıyla bir girişim başlatarak halk sağlığı konusunda insanları bilinçlendirmeyi hedefliyor. Global Call Out To Creatives (Yaratıcılara Küresel Çağrı) pandeminin yukarı yönlü grafiğini yavaşlatmak için başlatıldı. Çağrı doğrultusunda yaratıcılardan insanların salgını yavaşlatmak için hangi adımlarını atabileceklerini açıklayan içerikler oluşturmaları isteniyor.

Kampanya tüm ülkelerde salgını önlemeyi amaçlıyor. Bununla birlikte vakaları en kısa sürede tespit etmek için neler yapılması gerektiği, virüse maruz kalmamak için ne gibi yöntemler izlenebileceği gösterilmeye çalışılacak. Mesajların farklı dillere, kültürlere, topluluklara uygun bir şekilde çevrilmesi bilginin daha hızlı ve güvenilir bir kaynaktan yayılmasını sağlayacak.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres dünyanın eşi görülmemiş bir süreçten geçtiğini belirtirken böylesine zamanlarda da sıradan yöntemlere başvurmamak gerektiğini söylüyor. Yaratıcılığın krizin kendine özgü doğasıyla birlikte hareket ederek cevap vermek gerektiğine değiniyor.

6 farklı konu üzerinden COVID-19 hakkında bilgilendirici içerikler oluşturulacak

İçerikler Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen bilgi ve mesajları içerecek. Kişisel temizlik, sosyal mesafelendirme, COVID-19 semptomları, virüs hakkında efsaneler, kontaminasyon ve bağış olmak üzere altı farklı tema bulunuyor. Yaratıcılar; dijital içerikler, videolar, radyo kampanyaları, bilgilendirici grafikler, müzikler ve farklı bir çok şekilde bilgilerin yayılımı için üretimde bulunacak. Düzenli olarak gözden geçirilecek olan gönderiler herkesin erişebileceği bir mikrositede 18 farklı dilde sunulacak.

Uzun bir süre reklam sektöründe çalışmış olmak veya gelecek vadeden bir tasarım öğrencisi olmanız yaratıcı süreçte bir önem taşımıyor. Ekip olarak veya bireysel bir şekilde katkı vermek isteyen herkes çağrıya cevap verebilir. Global Call Out To Creatives hakkında daha fazla bilgiye buradan, organizasyonun çevrimiçi kaynaklarına ise bu paylaşımdan ulaşabilirsiniz. İçerik oluşturucular Birleşmiş Milletler’in sunduğu form üzerinden katkıda bulunabilir.

View this post on Instagram

The @UnitedNations has issued their first ever open brief – A global call to every creative to aid in the communication of essential messages about the COVID-19 pandemic ? The UN is providing @WHO's knowledge and messages to spread, and creatives are called on to participate in driving home these messages of personal behaviour in localised and adapted forms of media ?. By disseminating the information across languages, groups, cultures, communities and platforms, creatives can preemptively help to avoid or minimise an outbreak. . Our two challenges launched on @comicsforgood targeting comics and kids will also be supporting this global call by accepting entries that follow the WHO challenge guidelines. Participants are encouraged to follow these 6 key areas of public activation: •Personal hygiene •Social distancing •Know the symptoms •Kindness contagion •Myth busting •Do more, donate . Further information and resources for existing assets and inspiration fodder can be found at bit.ly/UNopencall. . To submit your work, go to https://bit.ly/UNsubmission. . #FlattenTheCurve #SafeHands #AloneTogether #ViralKindness #StopTheSpread #Coronavirus #Covid19 #art #sciencecomics #challenge #covid19facts #artchallenge #kdcf2020 #kdc19f #kidsdrawcovid19facts #c19cfg @who @unitednations

A post shared by Wei Man Kow (@weimankow) on

Görsel: Instagram, United Nations Instagram