Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eski Güvenlik Duyuruları Coronavirus Afişlerine Dönüştü

Eski Güvenlik Duyuruları Coronavirus Afişlerine Dönüştü

Shawn Murenbeeld "Repurposed with a purpose", adlı afiş serisinde eski güvenlik posterlerini COVID-19 salgını için bilgilendirici posterlere dönüştürdü.

Tasarımcılar, sanatçılar ve çizerler COVID-19 (coronavirus) salgını nedeniyle yaratıcı güçlerini toplumu bilinçlendirmeye odakladı. Hatta Birleşmiş Milletler de yaratıcı sektöre bir çağrı yaparak salgınla mücadele için içerik üretmesini istemişti. Erhan Çırak ve Ethem Onur Bilgiç’in #Covid19danMasallar projesiyle bu çağrıya yanıt verdi. Sosyal mesafe kuralını albüm kapaklarına uygulayan 6 Feet Covers ve coronavirus logoları da akıllara kazınan örneklerdi. Eski halk güvenliği duyurularının yeniden yorumlandığı Repurposed with a purpose serisi de bu türden bir tasarım projesi.

Savaş zamanı posterleri COVID – 19 salgınına uyarlandı

Dünya resmen salgınla savaşıyor. Bunun bir savaş olması, tasarımcı Shawn Murenbeeld’in aklına eskiden savaş zamanı basılan halk güvenliği posterlerini getirmiş. Murenbeeld’in Touchwood Design çatısı altında tasarladığı Repurposed with a purpose fikir olarak bu şekilde doğmuş.

Coronavirus salgını tıpkı 1929 Dünya Ekonomik Bunalımı/Büyük Buhran, Birinci ve İkinci Dünya Savaşları gibi tarihe geçecek türden bir olay. Bu tür durumlarda hükümetler ya propaganda ya da bilgilendirme amacıyla güvenlik duyuruları hazırlıyordu. Şu an medyada karşımıza çıkan kamu spotlarıyla aynı işlevde olan bu spotların bir kısmı zaman içinde ikonik imgeler haline geldi. Dolayısıyla bu posterleri dönüştürerek salgınla ilgili mesaj yaymak iyi bir iletişim stratejisi.

Touchwood Design’ın tasarımlarını internet sitesi, Facebook sayfası ve Instagram’ı üzerindn takip edebilirsiniz.

Repurposed with a purpose Repurposed with a purpose Repurposed with a purpose Repurposed with a purpose Repurposed with a purpose Repurposed with a purpose Repurposed with a purpose

Görsel: Facebook