Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cannes Lions 2020 COVID-19 Nedeniyle İptal Edildi

Cannes Lions 2020 COVID-19 Nedeniyle İptal Edildi

Daha önce 26-30 Ekim tarihlerine ertlendiği açıklanan Cannes Lions 2020 Uluslararası Yaratıcılık Festivali'nin bu yıl gerçekleşemeyeceği açıklandı.

COVID-19 salgını büyümeye devam ederken büyük çaplı etkinler ve festivallerde birer birer iptal oluyor. Daha önce başlamasına bir hafta kala SXSW iptal edilmişti. Bigumigu olarak 2012’den beri yerinden takip ettiğimiz müzik, film ve interaktif medya festivali 1987 yılından bu yana ilk kez iptal olmuştu. SXSW gibi 2015’ten bu yana Bigumigu’nun medya partneri olduğu Cannes Lions da bu yılki festivali iptal etti.

Cannes Lions’a COVID-19 engeli

Wuhan kentinde ortaya çıkan virüs önce Çin’i ardından tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor. Seyahatler virüsün yayılımını kolaylaştırıyor. Mart ayı ile birlikte vaka sayısı Çin’de durma noktasında gelirken Avrupa’da ve ABD’de yukarı yönlü bir artış gösterdi. Salgının durmasını için bir süre herkesin mümkün olduğunca hareket etmeden olduğu yerde kalması gerekiyor. Bu sürenin net bir tarihi olmaması yaklaşmakta olan büyük etkinler için sıkıntı oluşturuyor.

Cannes Lions tarafından 11 Mart tarihinde yapılan açıklamada etkinliğin planlandığı gibi gerçekleşeceği bildirilmişti. Aradan henüz bir hafta geçmişken 18 Mart tarihinde festivalin 26-30 Ekim tarihlerine ertelendiği duyurulmuştu. Cannes Lions başkanı Philip Thomas ve genel müdür Simon Cook, Cannes Lions 2020 Uluslararası Yaratıcılık Festivali ertelendiğini bildiren bir açıklama yapmıştı. Cook toplumun benzeri görülmemiş bu zorluluk karşıya olduğunu söylerken insanlık için iş birliğinin önemli olduğunu vurgulamıştı.

Bugün (3.04.20) yapılan yeni bir açıklama aile Cannes Lions’ın bu yıl gerçekleşmeyeceği bildirildi. Ekim ayında yapılması planlanan Cannes Lions 2020 iptal oldu. Festivalin 2021’de kaldığı yerden devam etmesi planlanıyor.

Bir sonraki Cannes Lions 21-25 Haziran 2021’de gerçekleşecek

Organizatörlerin festivali Ekim ayına ertelemesini açıklamasından sonra bazı ajanslar katılım konusunda çekimser olduklarını açıklamıştı. Bununla birlikte; Advertising Week New York, Masters of Marketing gibi konferansların da Ekim ayı içerisinde yapılması planlanıyordu. Takvimin de bu denli sıkışık olması katılımcıları etkileyen faktörler arasındaydı.

Simon Cook herkesin bu krizin sona ermesi için sabırsızlıkla beklediğini söylerken Cannes Lions’ın 2021 yılında yaratıcı toplulukları bir araya getirmeye devam edeceğini ifade etti. 2021’de gerçekleşecek olan Cannes Lions’ın tarihleri ise 21-25 Haziran olarak açıklandı.

Görsel: Cannes Lions