Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yaratıcı Sektörün Kültürünü Şekillendiren İkonik İşler Cannes Lions Koleksiyonunda

Yaratıcı Sektörün Kültürünü Şekillendiren İkonik İşler Cannes Lions Koleksiyonunda

Cannes Lions, 22-26 Haziran tarihleri arasında gerçekeleşen çevrimiçi etkinliği ile birlikte festivalde ödül alan işlerin yer aldığı arşivini de Classic koleksiyonunda bir araya getiriyor.

Pandemi nedeniyle önce ertelenen sonra iptal edilen Cannes Lions 2020 Uluslararası Yaratıcılık Festivali, Lions Live ile iç görü ve deneyimleri çevrimiçi olarak paylaşıyor. 22-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlikte konuşmaların yanı sıra, geleceğin çözümlerini üreten liderlere ve Global Lions Yaratıcılık Raporu’na yer verilecek. Ayrıca son 10 yılın yaratıcı işleri ödüllendirilecek.

The Work reklam endüstrisinin tarihine ışık tutuyor

Lions Live programı kapsamında çeşitli temalar çevresinde alanındaki önemli isimler çevrimiçi konuşmalara katılıyor. Çevrimiçi gerçekleştirilen programa ek olarak ödül kazanan işlerin yer aldığı bir arşiv siteside kullanıcılara sunuluyor. 1954 yılından bu yana dünyanın dört yanından reklamcı ve iletişimcileri ağırlayan Cannes Lions festivalin başlangıcından bu zamana kadar çeşitli kategorilerde ödüller kazanan işlerin yer aldığı koleksiyonunu da paylaşıma açıyor. Facebook ile ortaklaşa hazırlanan The Work endüstride yer alan önemli işlere yer veriyor. Koleksiyon, Cannes Lions Live haftası boyunca herkesin erişimine açık olacak.

Classic kategorisinde 1954-2000 arası festivalde ödül kazanan işler yer alıyor

Cannes Lions yönetimi koleksiyondaki işleri restore edip siteye yüklemek için Cinelab ile bir iş birliği gerçekleştirdi. Klasikler içerisinde halihazırda 900’ün üzerinde restore edilmiş kampanya filmleri bulunuyor.

Film laboratuvarı Cinelab ile çalışarak ilk olarak 1950’lerden 1970’lere kadar olan orijinal 35 mm filmlerdeki reklamları dijitalleştiren organizasyon sonrasında 1980 ve 2000 arası işleri dijital ortama taşıdı. Her ne kadar işlerin çoğu arşivde bulunuyor olsa da bazı eksiklikler de var. Özellikle 1980 ile 1988 arasındaki işlerde eksiklikler bulunuyor. Yönetim, yaratıcı topluluklardan bu konuda yardım talep ediyor. Geçmiş zamanlarda ödül almış işlerin paylaşılması ve koleksiyona katılması için çağrıda bulunuyor.

Klasikler için bir de yarışma başlatıldı

Koleksiyonun yanında klasikler için hazırlanmış bir belgesel yayınlandı. Lions Live’ın bir parçası olarak yayınlanan belgesel festivalin 66 yıllık mirasına sinematik bir bakış sunuyor. Filmde DDB’den Ari Weiss, Isobar’dan Jean Lin ve McCan’den Prasoon Joshi gibi sektörün önde gelen isimlerinin yorumları da bulunuyor.

Classic kategorisini günümüze taşımak isteyen Lions Live ayrıca Social Challenge Recreate Classic isimli bir meydan okuma başlattı. Katılımcılar, Grands Prix kazanan Cannes Lions kampanyalarından birini seçerek ister esprili isterse nostaljik bir bağlamda eserleri yeniden yaratabiliyor. Video, illüstrasyonlar ve resimler @Cannes_Lions veya #CannesClassicChallenge etiketi Instagram üzerinden paylaşılıyor. Yarışma ile ilgili tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Cannes Lions Yönetim Kurulu Başkanı Philip Thomas, festivalin her zaman geleceğe odaklanmaklandığını Classic ile birlikte geçmişe de bir kapı açtıklarını vurguluyor. Yaratıcıların buradan aldıkları ilhamla ilerleyen yıllarda daha yaratıcı işlerle sektöre katkı sağlayacaklarını düşünüyor.

26 Haziran’a kadar devam edecek Lions Live programı için buradan kayıt oluşturabilir ve yayınları takip edebilirsiniz. Etkinlik programı için bu adresi ziyaret edebilirsiniz. Yaratıcı sektörün 66 yıllık geçmişinin yer aldığı arşiv Classic koleksiyonuna ise buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel: Twitter, lovethework.com/classic