Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yılın Yaratıcı Pazarlamacısı Ödülü Microsoft’un

Yılın Yaratıcı Pazarlamacısı Ödülü Microsoft’un

Cannes Lions, yıllar boyu etki yaratan ve ödül kazanan markaları onurlandırdığı Yılın Yaratıcı Pazarlamacısı ödülünü bu yıl Microsoft’a verdi.

Cannes Lions, her yıl başarılı geçmişi olan reklamverenleri ödüllendiriyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen Yılın Yaratıcı Pazarlamacısı ödülü (Creative Marketer of the Year) dikkat çekici kampanyalara imza atan ve fark yaratan girişimlerde bulunan markalara veriliyor. Yıllar boyu fark yaratıcı girişimler ve kampanyalar yapan, yaratıcılığın sınırlarını zorlayan işler bu sayede ödüllendiriliyor. Etkinlik son defa fiziki olarak düzenlendiği 2019 yılında toplam 11 Aslan kazanan Microsoft, 2021 yılında Yılın Yaratıcı Pazarlamacısı ödülüne layık görülüyor.

Yıllar boyu etki yaratan bir marka: Microsoft

Microsoft’u büyümeyi sağlamak için yaratıcı potansiyelini ortaya çıkaran işleriyle biliyoruz. Pazarlamayı bir kilit olarak gören şirket, konu yaratıcılık olduğunda da fark yaratan işlere imza atmaktan geri kalmıyor. 2019 yılında deneyimin yanı sıra erişilebilirliğe de odaklanan Changing the Game kampanyasıyla oldukça beğeni toplayan Microsoft, 2017 yılında ödülle dönen Make What’s Next ve 2016 yılında ödülleri toplayan Survival Billboard işleriyle yıllar boyu süre gelen bir hâkimiyete sahip. Bununla birlikte Xbox konsolu için de yaratıcı ve etkileşimli kampanyalar ve girişimler süreç boyunca dikkat çekti.

Çeşitli fiziksel engelleri olan bireylerin oyun oynamasını kolaylaştırmak için sunulan Xbox Adaptive Controller ve biraz daha geçmişte Xbox “Halo 3” oyunu için sunulan çok katmalı içerik kampanyası Believe, Microsoft’un yaratıcı pazarlama alanında uzun yıllardır söz sahibi olduğunun göstergesi. Xbox oyun kolunun tüketiciler tarafından özelleştirilmesini ve daha sonra bunu bir girişimci gibi satmasına imkan veren ayrıca Xbox oyun kumandası satışları yüzde 350 artıran Xbox Design Lab Originals: The Franchise Model kampanyası da tüm bu örneklerin içinde sayılabilir. Microsoft pazarlama müdürü Chris Caposella da tüm kampanyalarıyla teknolojinin insanları nasıl bir araya getirebileceğini ve nasıl ilham verici olabileceğini gösterdiklerini söylüyor.

Cannes Lions, Yılın Pazarlamacısı Ödülü’nü 1992 yılından bu yana veriyor. Geçmişte bu ödülü kazananlar arasında Burger King, Coca-Cola, Google, Ikea, Samsung, Heineken, McDonald’s, Mars ve Unilever bulunuyor. Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali bu yıl da Cannes Lions Live adıyla 21-25 Haziran tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Microsoft, Yılın Yaratıcı Pazarlamacısı ödülünü 25 Haziran’da alacak.

Changing the Game (2019)

Xbox Design Lab Originals: The Franchise Model (2018)

Make What’s Next (2017)

Survival Billboard (2016)

 

Görsel: YouTube