Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pandey Kardeşlere Cannes Lions’dan Onur Ödülü

Pandey Kardeşlere Cannes Lions’dan Onur Ödülü

Cannes Lions, reklam yaratıcılığına katkıları nedeniyle Lion of St. Mark 2018 ödülünün Hintli Pandey kardeşlere verileceğini duyurdu.

Hint reklam dünyasının nev-i şahsına münhasır isimlerinden Piyush ve Prasoon Pandey kardeşler, Cannes Lions tarafından, yaratıcı endüstriye yaptıkları katkılar nedeniyle “Lion of St. Mark” ödülüne layık bulundu. Kardeşler ödüllerini 2018 festivalinde alacak.

Piyush Pandey, 1982 yılından beri çalıştığı Ogilvy & Mather’ın Güney Asya yönetim kurulu başkanı ve yaratıcı yönetmeni olarak görev yapıyor. Hindistan’da zaten yerel bir reklamcılık efsanesi olan Piyush; özellikle 1980 ve 90’larda Hintçe kullanan popüler reklamlarıyla tanınıyor. Piyush, Hindistan’ı daha evrensel bir yaratıcılık anlayışına taşıyan isimlerden olarak görülüyor. 2002 yılında yaptığı sigara karşıtı kampanya ile 2 Altın Aslan kazananan Piyush; 2004 yılında Cannes Lions Festivali’nde Asya’dan Jüri Başkanlığı yapan ilk isim oldu. 2016 yılında ise Hindistan Hükümeti tarafından sivil başarı ödülü Padma Shri ile onurlandırıldı.

Piyush’un kardeşi Prasoon Pandey ise dünyanın en önemli yönetmenleri arasında gösterilen bir isim. Lintas Delhi’de kariyerine başlayan ve sonrasında Lowe India’nın yaratıcı yönetmeni olan Prasoon, 2002 yılında Corcoise Films şirketini kurdu. Cannes’da ödül alan ilk Hint kampanyası olan, 1996 yapımı Ericsson işi “One Black Coffee” Prasoon imzasını taşıyor. Kendisi aynı zamanda Hindistan’ın en çok ödül kazanan yönetmenlerinden.

pandey_cannes lions_ödül_bigumigu

Prasoon Kardeşlerden Teşekkür Açıklaması

Piyush Pandey, konuyla ilgili açıklamasında bunun çok büyük bir gurur olduğunu söylerken ülkesine de teşekkür etti. Hindistan’ın kültürel zenginliği ve çeşitliliğinin kardeşi ve kendisi için bol bol öğrenme ve iyi işler yaratma fırsatı sunduğunu belirtti. Ogilvy’ye, iş arkadaşlarına ve müşterilerine de minnet duyduğunu söyleyen Pandey; bu ödülle ülkesindeki her yaratıcıya “Prasoon ve Piyush yaptıysa biz de yaparız” hissini geçirdiği için Cannes Lions’a da ayrıca şükranlarını sundu.

Prasoon Pandey ise Emperors and Thugs ve Dragons and Demons gibi oyunlarla büyümüş ve bu oyunlar sayesinde hikayeler hayal etmiş Jaipur’lu iki çocuk için bu ödülün büyük bir onur olduğunu söylüyor. “Oyunlara kendimizi o kadar kaptırdık ki 50’lerimize, 60’larımıza geldiğimiz unuttuk.” diyen Prasoon, bu ödülün verdiği onurun içlerindeki çocuğu fazla uyandırmayacağını umduklarını da ekliyor.

Piyush ve Prasoon kardeşlere ödülleri 2018 Festivalinin kapanış töreninde verilecek. Açıklanan 2018 programı çerçevesinde, kardeşlerin Ascential Events yönetim kurulu başlanı Philip Thomas’ın yönettiği bir röportajda yer alacakları da duyuruldu.

Lion of St. Mark Ödülü Nedir?

The Lion of St. Mark ödülü, yaratıcı endüstriye önemli ve büyük katkıları olan insanları ödüllendirmeyi amaçlıyor. Bu anlamda Piyush ve Prasoon’un Hint yaratıcılığı için yaptıkları kesinlikle takdire şayan. Kendi ülkelerinde yeterince meşhur olan bu iki kardeş; böylece Cannes Lions sahnesinden dünya çapında da onurlandırılmış oluyor. Cannes Lions Genel Müdürü Jose Papa, Pandey kardeşlerin ödül almasının bu seneki Lion of St. Mark ödülü her zamankinden daha özel kıldığını belirtiyor.

Lion of St. Mark ile geçmişte ödüllendirilen isimler reklam dünyasının çok iyi tanıdığı, büyük isimler. Bu isimlere bakınca bu ödülün ne kadar büyük bir onur olduğu da daha net ortaya çıkıyor:

2017: David Droga – Kurucu ve yönetim kurulu başkanı, Droga5
2016: Marcello Serpa – Ortak, AlmapBBDO
2015: Bob Greenberg – Kurucu ve yönetim kurulu başkanı, R/GA
2014: Joe Pytka – Yönetmen, PYTKA
2013: Lee Clow – Yönetim kurulu başkanı, TBWA\Media Arts Lab; yönetmen, Media Arts, TBWA\Worldwide
2012: Dan Wieden – Eş kurucu ve küresel yönetici yaratıcı yönetmen, Wieden+Kennedy
2011: Sir John Hegarty – Kurucu, küresel yaratıcı yönetmen, BBH Worldwide

Görsel: Bigumigu, exhange4media