Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yılın Yaratıcı Pazarlamacısı Ödülü AB InBev’in

Yılın Yaratıcı Pazarlamacısı Ödülü AB InBev’in

Geçtiğimiz yıl toplamda 40 Aslan kazanan Anheuser-Busch InBev, Cannes Lions tarafından 2022 Yılın Yaratıcı Pazarlamacısı ödülüne layık görüldü.

Cannes Lions, her yıl başarılı geçmişi olan reklamverenleri ödüllendiriyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen Yılın Yaratıcı Pazarlamacısı ödülü (Creative Marketer of the Year) dikkat çekici kampanyalara imza atan ve fark yaratan girişimlerde bulunan markalara veriliyor. 1992 yılından bu yana verilen ödülü bugüne kadar Burger King, Coca-Cola, Google, IKEA, Unilever gibi markalar layık görülmüştü. Geçtiğimiz yıl da Changing the Game, Survival Billboard, Xbox Adaptive Controller gibi etkileşimli kampanyalar ve yaratıcı girişimlerle dikkat çeken Microsoft ödülün sahibi olmuştu.

2020 yılında pandemi nedeniyle önce ertelenen sonra iptal edilen etkinlikten dolayı geçtiğimiz yıl hem 2020 hem de 2021 işlerinin değerlendirildiği Cannes Lions 2021’de toplamda 40 Aslan kazanan Anheuser-Busch InBev, 2022’de Yılın Yaratıcı Pazarlamacısı ödülüne layık görüldü.

Tüketiciyi merkezine alan ve değişime odaklanan kampanyalarla gelen başarı

Marka geçtiğimiz yıl Cannes Lions’ta 2 Grand Prix, 2 Titanyum, 9 Altın, 10 Gümüş ve 17 Bronz Aslan alarak tarihi bir başarı elde etmişti. FCB Chicago işbirliğinde yaratılan Contract for Change, Kolombiya’da draftLine ABInbev imzalı Tienda Cerca ve We Believers tarafından hazırlanan The Match of Ages gibi kampanyaları ve pazarlama hamleleriyle geçtiğimiz yılki festivalde dikkat çeken işlere imza atan marka; ihtiyaçlara cevap veren iletişimi, müşteri nezdinde fark yaratan çözümleri ve tüketici odakları iş birlikleriyle bu başarıyı elde etti.

 

Latin Amerika’da COVID-19 sırasında mahalle dükkanları için oluşturulan ve onları desteklemeye yönelik teslimat hizmeti Tienda Cerca platformu Ekvador, Kolombiya, Meksika gibi Latin Amerika ülkelerinde kısıtlamalar sırasında yüzbinlerce küçük çaplı işletmenin müşterilerle buluşması için aracı olmuştu.

Markaların yaratıcı yeteneklerini ve potansiyellerini başarılı bir şekilde sergilediği ve bu girişimlerin iş büyümesine dönüştüğü projelerle başarıyı yakalayan Anheuser-Busch InBev, bu yıl 20-24 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek Cannes Lions 2022 Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nin son gününde onurlandırılacak ve ödülünü alacak.

Görsel: Cannes Lions