Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yılın Bol Ödüllü Reklam Kampanyaları [Bigumigu’da 2022]

Yılın Bol Ödüllü Reklam Kampanyaları [Bigumigu’da 2022]

Bigumigu’da 2022’yi özetliyoruz: Cannes Lions'dan Kristal Elma'ya, yaratıcı sektörün önde gelen organizasyonlarından ödülle dönen reklam kampanyalarını yeniden hatırlıyoruz.

Bigumigu’da 2022 yılının kategoriler bazında öne çıkan konularını derlediğimiz yazı dizimizin bu bölümünde, yıl boyunca Cannes Lions’dan Kristal Elma’ya yaratıcı sektörün yurt içi ve yurt dışındaki önde gelen organizasyonlarında, birbirinden farklı onlarca kategoride yarışarak ödül alan reklam kampanyalarına yeniden dönüp bakıyoruz.

Eurobest 2022’de Grand Prix Kazananlar

Avrupa’daki yaratıcı ve etkili marka iletişimi işlerini ödüllendiren Eurobest Awards 2022’de, Grands Prix ve Özel Ödül kategorilerinin kazananları açıklandı. Bu yıl 34.’sü düzenlenen organizasyonda, 19 ülkeden 2 bin 959 ödüllü çalışma yer aldı. Kategori bazında Grand Prix kazanan kampanyaları bu haberimizden inceleyebilirsiniz.


17. Felis Ödülleri’nin Kazanan Ajansları ve İşleri

Bu yıl 17. kez düzenlenen Felis Ödülleri, Brandweek İstanbul kapsamında 10-11 Kasım tarihlerinde Zorlu PSM’de düzenlenen ödül töreniyle sahiplerini buldu. Felis Ödülleri’nin ilk gecesinde 142 Felis, 221 Başarı Ödülü ve 8 Büyük Ödül; ikinci gecesinde ise toplam 92 Felis, 139 Başarı Ödülü ve 7 Büyük Ödül verildi. Büyük ödüllerin kazanan ajansları ve işlerini haberimizde bulabilirsiniz.


34. Kristal Elma Ödülleri’nin Kazananları

“Yaratıcılık kumaşımızda var” sloganıyla bu yıl 34. kez gerçekleştirilen Kristal Elma Yarışması Ödül Töreni’nde ödüller sahipleriyle buluştu. Reklamcılar Derneği tarafından düzenlenen törende 8 Büyük, 117 Kristal, 128 Gümüş, 141 Bronz ve 1 Özel olmak üzere toplam 395 ödül verildi.


Cannes Lions 2022’de Grand Prix Alan Tüm İşler

Bu yıl 20-24 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen  Cannes Lions: Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nde (Cannes Lions: The International Festival of Creativity) toplam 31 kategoride ödül dağıtıldı. Türkiye’den iki çalışmanın Bronz Aslan ödülüne layık görüldüğü festivalde ödül alan işleri bu haberimizde bulabilirsiniz.


Cannes Lions 2022’den Türkiye’ye İlk Ödülü Supradyn Hafıza Testi Getirdi

Cannes Lions 2022’den ülkemize ödül getiren ilk iş, Health & Wellness kategorisindeki Supradyn Hafıza Testi oldu.İlk bakışta sıradan bir hafıza testi izlenimi veren iş, izleyenleri ters köşeye yatıran akıllıca bir kurguya sahip. Çünkü MullenLowe Londra / MullenLowe Istanbul imzası taşıyan bu testte, aslında hafızaların değil ön yargıların ne kadar güçlü olabileceğine odaklanıldı.


Havas Turkey Cannes’den Bronz Aslan ile Döndü

Havas Turkey imzalı Cap the Tap kampanyası, 2022 Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nden Design kategorisinde bir Bronz Aslan ile döndü. Son derece yalın ve anlaşılabilir bir tasarım işi olan Cap The Tap, Finish ürün şişelerinin kapaklarını musluk suyunun debisini ayarlamak ve su tasarrufu yapmak üzere yeniden tasarlıyor.


Media Kategorisinde Ödül Kazanan İşler [Cannes Lions 2022]

Yaratıcı endüstrinin en önemli organizasyonlarından biri olan Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nde Linkedin B2B Institute partnerliğiyle oluşturulan Media kategorisinin ödül alan işlerini bu yazımızda bulabilirsiniz.


PR Kategorisinde Ödül Kazanan İşler [Cannes Lions 2022]

Bu seneki Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali PR kategorisinin ödül kazanan işlerine buradan göz atabilirsiniz.


Effie Türkiye 2022’nin Kazanan İşleri

Bu yıl 14. kez düzenlenen Effie Türkiye Reklam Etkinliği Ödülleri’nde yılın en etkili reklam ve pazarlama iletişimi kampanyaları ödüllendirildi. Sunuculuğunun Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu tarafından gerçekleştirildiği ödül töreninin kazanan işlerine bu haberimizden ulaşabilirsiniz.


2022 D&AD Ödülleri’nin Kazanan İşleri

İngiltere merkezli kar amacı gütmeyen kuruluş D&AD, her sene olduğu gibi bu yıl da reklam, pazarlama, tasarım ve el sanatları alanlarından en iyileri seçtiği bir ödül törenine imza attı. Jüri üyeleri arasında ülkemizden Publicis Groupe Türkiye COO’su Ayşe Aydın’ın da yer aldığı 2022 D&AD Ödülleri’nde, 40 kategoride olmak üzere toplam 424 ödül sahiplerini buldu. Türkiye’den de iki çalışma ödüle layık görüldü.


13. Doğrudan Pazarlama Ödülleri’nin Kazanan İşleri

Bigumigu Eş-Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Pembecioğlu’nunda jüri ekibi içerisinde yer aldığı Doğrudan Pazarlama Ödülleri 7 Şubat tarihinde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.Etkinlik”, “Saha” ve “Dijital” alanlarında yapılan başvurular ayrı ayrı jüri grupları tarafından değerlendirildi. Bu yılın konsepti METAMORFOZ olurken 46 kategoride yapılan başvurular arasından toplam 132 proje ödüle layık bulundu. Kategorisinde birinci olan işleri haberimizden inceleyebilirsiniz.


Medya A.Ş. ve İBB’nin 10 Kasım Projesine Yeni Ödül

Geçtiğimiz yıl 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi için MEDYA AŞ tarafından hazırlanan “Biliriz” adlı proje, Açıkhava Reklamcıları Vakfı (Arvak) OHH Tasarım Ödülü’nün ardından 17. Felis Ödülleri’nde de Açıkhava Mecralarıyla Sınırlı Kampanyalar kategorisinde Felis ödülünün sahibi oldu.


Okumayı Gerçekten Sevenler İçin En Küçük Fontlu Kampanya

McCann İstanbul tarafından idefix için hazırlanan “Çok Okuyanlara İndirim” adlı proje, kampanya içinde kampanya olarak kurgulandı.  McCann İstanbul bu işiyle Kristal Elma’dan Dijital, Sosyal Medya ve Aktivasyon – Kampanyalar ve Platformun Yaratıcı Kullanımı kategorilerinde 2 ödül aldı.

Görseller: Effie Türkiye