Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Havas Turkey Cannes’den Bronz Aslan ile Döndü

Havas Turkey Cannes’den Bronz Aslan ile Döndü

Havas Turkey imzalı Cap the Tap kampanyası, 2022 Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nden Design kategorisinde bir Bronz Aslan ile döndü.

2 yıl aradan sonra yeniden fiziksel olarak gerçekleştirilen Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nin geçtiğimiz gece düzenlenen ödül töreninde, Havas Turkey’in Reckitt / Finish için hazırladığı Cap The Tap kampanyası Design kategorisinde Bronz Aslan’a layık görüldü. Böylece festivalin bir önceki ödül töreninde Health & Wellness kategorisinde Bronz Aslan alan Supradyn’in MullenLowe Londra & MullenLowe Istanbul imzalı işi Hafıza Testi (Memory Test) ile birlikte, şimdiye kadar Cannes’den Türkiye’ye gelen ödül sayısı 2’ye ulaşmış oldu.

Cap The Tap tasarımın gücünü bir çırpıda anlatan etkili bir çalışma

Son derece yalın ve anlaşılabilir bir tasarım işi olan Cap The Tap, Finish ürün şişelerinin kapaklarını musluk suyunun debisini ayarlamak ve su tasarrufu yapmak üzere yeniden tasarlıyor. Markanın sahiplendiği iklim ve su krizi konularına işlevsel bir katkı yapan tasarım, ilhamını kampanyanın yaratıcılarından Selim Burunkaya’nın evinde damlayan bir musluğun başlığını değiştirmesinden alıyor. Musluk başlığını yenisiyle değiştirirken bu başlığın aslında Finish şişesinin kapağına çok benzediğini fark etmesi ile fikrin temellerini atan ekip, yoğun bir endüstriyel tasarım süreci ile kapaklara son halini veriyor.

Basit ama akıllı bir tasarımla her evin yılda 35 ton su tasarrufu yapmasına katkı sağlayan Cap The Tap işi, 22 Mart Dünya Su Günü’nde yapılan lansmanından bu yana binlerce kullanıcıya ulaşmaya devam ediyor.

Ajans: Havas Turkey
Reklamveren: Reckitt / Finish
Kategori: Design
Ödül: 1 Bronz Aslan

Görsel: YouTube, Cannes Lions Press Portal