Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Art Transfer Fotoğrafları Ünlü Sanatçıların Stilinde Tablolara Dönüştürüyor

Art Transfer Fotoğrafları Ünlü Sanatçıların Stilinde Tablolara Dönüştürüyor

Google Arts & Culture çatısı altında sunulan “Art Transfer” isimli araç, kullanıcıların ünlü sanatçıların stillerini kendi fotoğraflarına uygulamasına imkan tanıyor.

Google Arts & Culture çatısı altında sık sık yapay zekaya ve makine öğrenimine dayalı deneysel araçlar geliştiriliyor. Daha önce yer verdiğimiz örneklere buradan göz atabilirsiniz. Art Transfer ise kullanıcıların ünlü sanatçıların stillerini kendi fotoğraflarına uygulamalarına ve dünyayı daha sanatsal bir yaklaşımla görmelerine için imkan sunuyor. Bu araç için Google; Getty Center, Japonya’daki MOA Sanat Müzesi, Londra Ulusal Galerisi ve dünya genelindeki başka müzelerle iş birliği yapmış.

Selfie’lerinizi, tüylü dostlarınızın fotoğraflarını ve diğer favori fotoğraflarınızı Art Transfer ile dönüştürebilirsiniz

Google Arts & Culture Ürün Müdürü Michelle Luo bir blog yazısında aracın; Vincent van Gogh’un tablolarındaki sarmallardan, Frida Kahlo’nun keskin fırça darbelerine kadar birçok ünlü sanatçının stillerini kapsadığını belirtmiş.

Aracı kullanmak isterseniz öncelikle akıllı cihazınıza Google Arts & Culture uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Fotoğraflarınızı dönüştürmek için ekranın altındaki kamera simgesini tıkladıktan sonra “Art Transfer”ı seçmeniz yeterli. Bu şekilde uygulama üzerinden yeni fotoğraflar çekebilir veya mevcut albümlerinizden fotoğraf seçebilirsiniz. Fotoğrafı çektikten/belirledikten sonra 37 ikonik sanatçının stili arasından tercih yapabilir, uygulamanın anlık görüntüyü buna göre dönüştürmesini sağlayabilirsiniz.

Fotoğraflara filtre uygulamaktan farklı bir süreç

Araç, Google’ın yapay zeka ekibi tarafından oluşturulan bir makine öğrenimi algoritmasıyla destekleniyor. Michelle Luo sürecin sadece iki şeyi harmanlamaktan veya iki görüntüyü üst üste bindirmekten ibaret olmadığının altını çiziyor. Süreci “Seçtiğiniz belirli sanat tarzı doğrultusunda fotoğrafınızın benzersiz bir yeniden yaratılması” olarak tarif ediyor.

Uygulama bir görüntüyü birkaç saniye içinde işleyebiliyor. Kullanıcılar, seçimleri doğrultusunda gösterilen kısa açıklamalar sayesinde seçtikleri sanat eseri hakkında daha fazla bilgi edinebiliyor. Görüntünün yüklenmesi bittiğinde, orijinal tablonun başlığını gösteren bir pencere daha açılıyor. Bunu tıklayanlar, sanatçı hakkında daha detaylı bilgiler içeren sayfalara yönlendiriliyor.

Art Transfer, kullanıcılara görüntünün belirli bir bölümünü seçme olanağı da sunuyor. Kesme aracı, dönüşüme uğramaya hazır belirli bir kişiyi, evcil hayvanı veya nesneyi vurgulamaya imkan sağlıyor.

Görsel: blog.google, Art Transfer