Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Giga Manga Karalamaları Mangaya Dönüştürüyor

Giga Manga Karalamaları Mangaya Dönüştürüyor

Manga sanatını dünyaya tanıtmak isteyen Japon hükümetinin Google ile iş birliği sonucunda, eskizleri mangaya dönüştüren "Giga Manga" adlı yapay zekalı araç doğdu.

Yapay zekanın yaratıcı alanlara nasıl sızıp evrildiğinden sık sık bahsediyoruz. Yapay zekalı araçlar; kelimeleri, metinleri ve eskizleri portrelere, manzaralara, film posterlerine ve gerçeküstü görüntülere dönüştürüyor. Bununla ilgili gelişmeleri burada derlemiştik. Şimdi de Giga Manga isimli bir başka araç var gündemde.

Giga Manga 140.000 yüksek çözünürlüklü görüntü ile eğitildi

Manga tutkunu olduğunuz halde çizim konusunda kendinizi yetenekli bulmuyorsanız veya manga stilinde çizimde deneyimli değilseniz Giga Manga ilginizi çekebilir. Giga Manga, Google’ın Arts & Culture çatısı altına eklenen yeni bir deneysel yapay zekalı araç.

Bir web uygulaması olan Giga Manga, soyut karalamaları manga tarzı portrelere dönüştürmek için tasarlanmış. Yapay zekayı Japon çizgi roman sanatıyla donatmak için araç, 140.000 yüksek çözünürlüklü görüntü ile eğitildi.

Giga Manga; Japon Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı ve bir düzine Japon kültür kurumu tarafından dünyaya manga sanatını tanıtmak için Google iş birliğiyle başlatılan yeni “Manga Out Of The Box” projesinin bir parçası. Bu proje sayesinde, manganın ortaya çıkışı, dünyanın ilk mangası, ukiyo-e’nin mangalara nasıl ilham verdiği gibi birçok nefis bilgiye ulaşabilirsiniz. 

Giga Manga’ya buradan ulaşabilir, kendi çizimlerinizi mangaya dönüştürebilirsiniz.

Görsel: Google