Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Köşe Başında Sizi Şaşırtabilecek Muzip İlanlar

Köşe Başında Sizi Şaşırtabilecek Muzip İlanlar

Ankara sokaklarında karşınıza çıkabilecek ilanlar, ilginç içeriği ve yaratıcı dokunuşlarıyla yüzlerde tebessüm bırakmaya aday oluyor.

Bir köşe başında aninden karşımıza çıkan, günümüzü güzelleştiren ve sokağın kendi elementlerini de içinde barındıran eserler, yapılar ve yerleştirmeler kent sakiniyle samimi bir bağ kurabilenin en yaratıcı yolu. Tokyo’daki rögar kapakları, Pejac’ın boyası dökülmüş, sıvası soyulmuş duvarlara kattığı yeni soluk, Michael Pederson’un kentsel dinamikler konusunda mesajlar veren yerleştirmeleri, David Zinn’in sokağı mesken tutmuş eserleri, Onaranlar Kulübü’nün kent mobilyalarına uyguladığı yaratıcı tasarımlar, tren duraklarında, kaldırımda ve duvarlarda karşımıza çıkan mozaiklerle yaratılmış eserler.

Ankara’nın sokaklarında karşılaşabileceğiniz ilginç ve yaratıcı duvar ilanları yukarıda saydığımız örneklerin içine girebilecek türden. Hikmeti Tabiyeci isimli kullanıcı illüstratör ve grafik sanatçısı. Tasarımcının yarattığı, gündelik hayatta pek de görmeye alışık olmadığımız afişleri, insanları şaşırtıyor ve yüzlerde minik tebessüm bırakıyor.

Hiç akla düşmeyecek kurslar ve sürpriz paneller

Yaratıcı bir fikir, birkaç malzeme ve en önemlisi işi sergileyecek güzel bir alan tüm konseptin ana fikrini oluşturuyor. Sokaklardaki duvarlar, aydınlatma direkleri, ağaçlar ve diğer kent mobilyaları bu yaratıcı eserleri sergilemek için özgür bir alan sunuyor.

Kafasının içindeki düşünceleri, sevimli çizimleri ve yaratıcı kelimeleriyle aktaran Hikmeti Tabiyeci, her konuya değinirken işin duygusal yönünü de elden bırakmıyor. Taşıyamadığınız yükleri sizin için taşıyan Duygusal Nakliyat ve kalp kırıklıkları için “gönül faraşı” iki güzel örnek.

Hayvanların ve bitkilerin doğal döngülerinden, yapısal özelliklerinden ilham alan afişlerin yaratıcılığına ve bu ilanlardaki minik dokunuşlara ayrı bir parantez açmak gerek. Görsel tasarımcının özellikle sincaplar için hazırladığı saat, arılar için hazırladığı iniş pisti ve güvercinler için tasarladığı askıda erişte fikri sokakta karşılaşabileceğiniz en neşeli ilanlar olabilir.

Hikmeti Tabiyeci

Hiç akla gelmeyecek, zıpır fikirli kurslar için hazırlanan ilanların yanı sıra “Hikmet’in İnsanları” serisine ve sanatçının diğer yaratıcı işlerine Instagram ve Twitter hesaplarından ulaşabilirsiniz.

Hikmeti TabiyeciHikmeti Tabiyeci

Görsel: Instagram