Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Toz Kaplı Araçlar KFC Fırsatına Dönüştü

Toz Kaplı Araçlar KFC Fırsatına Dönüştü

KFC İspanya, Sahra Çölü’nden gelen fırtına sonucu toz içinde kalan araçları hızlı düşünülmüş ve iyi uygulanmış bir fikirle kendi reklam alanına dönüştürdü.

Geçtiğimiz hafta İspanya’da Sahra Çölü’nden gelen büyük toz fırtınası ülkeyi etkisi altına aldı. Güney Afrika’dan gelen toz fırtınası İspanya dışında Avrupa’da birkaç noktada daha etkili oldu. Fırtına gökyüzünü turuncuya çevirirken her tarafta kum birikintileri bıraktı. Tozdan en çok etkilenen ise sokaklarda kalan araçlar oldu.

Devasa toz fırtınasının ülkede bıraktığı etkiyi hızlı bir şekilde yaratıcı bir kampanyaya dönüştüren KFC İspanya, krizi eğlenceli ve etkileşimli bir fırsata çevirdi. Yaratıcı ajans PS21’in hızlı bir şekilde aksiyon alması sonucu ortaya çıkan kampanyanın merkezinde ise tozla kaplanmış araçlar yer alıyor.

Tozlu araçlarına KFC yazan müşteriler 2 gün boyunca ücretiz tavuk parçaları kazandı

Ülkeye çöken toz bulutunun dağılmasıyla birlikte araçlarını yıkamaya götüreceklere bir sürpriz yapan fast food zinciri her iki tarafından da kazançlı çıkabileceği iyi ve hızlı düşünülmüş bir fikir ortaya attı. Tozlu araçlara “beni yıka” yerine KCF yazmak.

KFC İspanya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda araçlarına KFC yazıp araca servis veren restoranlarından herhangi birine gidecek olanlara iki adet ücretsiz tavuk parçası vereceğini duyurdu. Fikir kısa sürede tozlu araçlar için eğlenceli bir projeye dönüşürken bu tweet 24 saatten kısa sürede 5 milyondan fazla gösterim ve 300 bin etkileşim aldı.

İspanya’da 76 araca servis noktasında tozlanmış araçlarının üstüne “KFC” yazarak gelen kullanıcılar tavuğu kaptı. 1000’den fazla kişi araca servis noktasına gelip ücretsiz tavukları talep etti. Etkileşimi kuvvetli bu yaratıcı kampanyaya bazı dönüşler de aynı şekilde yaratıcı oldu. Hatta öyle ki bazı katılımcılar tozlanmış bisikletlerine ve bebek arabalarına “KFC” yazarak ücretsiz tavuklardan alıp alamayacağını sordu. KFC İspanya, bu tweetleri de karşılıksız bırakmadı.

KFC İspanya, iki gün boyunca süren, hızlı düşünülmüş ve iyi uygulanmış kampanyasıyla sosyal medyayı etkili bir şekilde kullanırken KFC yazılı araçlar sayesinde kısa bir süre açık hava reklamı da yapmış oldu.

Künye

Müşteri: KFC Spain
Ajans: PS21-Madrid
Müşteri Temsilcileri: Marion Racine, Kerman Romeo, Beatriz Martínez, Javier Dasí
ECD: Víctor Blanco
Hesap Yöneticisi: Sergio Hernández
İletişim Müdürü: Laura Laorden, Sofia Aguilar
Yaratıcılar: Alejandro Marhuenda, Pablo Vilar
Dijital: Guillermo Fernandez, Stefano Marchesini

Görsel: AdAge, Adweek