Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Küçük ve Hafif Bir Su Altı Scooter’ı: Subnado

Küçük ve Hafif Bir Su Altı Scooter’ı: Subnado

Waydoo tarafından geliştirilen Subnado, hafifliğinin yanı sıra kullanım şekli ve çok amaçlı oluşuyla da rakiplerinden öne çıkıyor.

Daha önce Trident ve AquaJet gibi benzer tasarımlara iki ayrı aracı haber yapmıştık. Bunlar, kullanıcının tutunarak kullandığı ve bu yolla su altında daha hızlı hareket edebildiği benzer tasarımlara sahip araçlardı. Süper kahramanların aksesuarlarına benzeyen Subnado ise geçmişte gördüğümüz bu örneklerden daha farklı ve etkileyici bir tasarıma sahip.

Kullanıcı isterse her iki koluna birer Subnado takabiliyor

Subnado, dünyanın en küçük ve en hafif su altı scooter’ı olarak tanıtılıyor. Yakında bir Kickstarter kampanyasıyla fonlanacak olan araç, Çinli şirket Waydoo tarafından geliştirilmiş. Bu şirket pek çoğunuzun internette rastlamış olduğu Flyer ONE isimli sörf tahtası benzeri elektrikli araçla adını tüm dünyaya duyurmuştu.

Subnado, 380 mm uzunluğunda silindirik bir alüminyum gövdeye sahip. Gövdenin çeşitli kısımları farklı kalınlıklara sahip olsa da büyük bir bölümü 60 mm genişliğinde. Pervane koruma kısımlarında 70 mm’ye kadar genişliyor. Kullanıcının koluna takarak kullandığı bu aracın ağırlığı yalnızca 1,5 kg. Bu arada rakiplerinden farklı olarak kullanıcı isterse bu aracı tek eli serbest olarak kullanabiliyor.

Subnado motorsuz deniz araçlarına da takılabiliyor

100 W’lık elektrik motoru 6,5 kg’a kadar itiş gücü sağlıyor. Örnek vermek gerekirse 65 kg ağırlığındaki bir kullanıcının saniyede maksimum 1,4 metre hızla ilerlemesine olanak tanıyor. 98 Wh lityum iyon pili tek şarjla 56 dakikaya kadar dayanıyor. Bu arada bu pil, akıllı telefonlar veya aksiyon kameraları gibi diğer cihazları şarj etmek için de kullanılabiliyor.

Subnado, kullanıcının ön koluna sağlam bir kayışla sabitleniyor. Başparmak tarafından çalıştırılan kablolu bir uzaktan kumanda ile de kontrol ediliyor. Scooter’ın ön tarafına, kameralar, ışıklar veya diğer aksesuarlar için montaj noktaları sağlayan bir genişleme halkası vidalanabiliyor.

subnado

Kullanıcı iki Subnado birden kullanmayı tercih ederse, saniyede 2 m hızla ilerleyebiliyor. Aynı şekilde cihazı, elektrikli motor olarak işlev görecek şekilde bir deniz aracının alt tarafına monte etmek de mümkün. Hangi amaçla kullanılırsa kullanılsın, Subnado’nun çalışabileceği maksimum derinlik 60 m.Kickstarter kampanyası, önümüzdeki birkaç hafta içinde 299 dolardan başlayan fiyatlarla açılacak.

Görsel: Waydoo