Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
80’lerin Honda Motocompo’su Motocompacto Olarak Geri Döndü

80’lerin Honda Motocompo’su Motocompacto Olarak Geri Döndü

Honda'nın 80’lerde popüler olan "Motocompo" adlı scooter'ı, elektrikli scooter "Motocompacto" olarak günümüze uyarlandı.

80’lerin küçük ve sevimli Honda Motocompo’sunu hatırlayanlarınız olacaktır. Arka kapılı otomobillerin bagajına sığabilecek denli küçük olan bu araç, Motocompacto isimli bir elektrikli scooter olarak yeniden doğdu.

Motocompacto katlanmış durumdayken, yalnızca 74 cm uzunluğunda ve 54 cm yüksekliğinde olan tekerlekli bir çanta görünümüne bürünüyor. 21. yüzyılda şehir içi kullanıcıları hedef alan bu neşeli araç tıpkı selefi gibi hafif bir gövdeye sahip. Bisikletlerle yaklaşık olarak aynı sınıfta sayılan Motocompacto 19 kg. Bu boyut ve hafiflik faktörü, 3,5 saatlik tek şarjla 19 kilometrelik menzil gibi bir parça sınırlı olanaklarla birlikte geliyor. Şarj cihazı herhangi bir ev prizine takılabiliyor. Bu noktada Motocompo’nun, otomobil bagajında taşınıp yalnızca kısa yolculuklar için kullanma fikriyle doğmuş bir araç olduğunu belirtmekte de fayda var.

Bagajda duran bir bavul gibi

Amerika Honda Geliştirme ve Üretimi’nde proje lideri ve tasarım mühendislik birimi lideri Nick Ziraldo Motocompacto ile şu açıklamaları yapmış: “Motocompacto’nun kullanımı kolay ve sürüşü eğlenceli ama aynı zamanda güvenlik, dayanıklılık ve sürüş güvenliği göz önünde bulundurularak tasarlandı. Sağlam, ısıl işlem görmüş alüminyum çerçeve ve tekerlekler, parlak LED far ve arka lamba, yan reflektörler ve çoğu bisiklet kilidiyle uyumlu olan destek ayağı üzerinde kaynaklı çelik kilit halkası kullanıldı.”

Motocompacto

Önden çekişli motoru 490W üretiyor ve aracı yokuş tırmanmaya yetecek kadar yetenekli kılıyor. 15-18 mph’lik azami hız, diğer elektrikli scooterlarla karşılaştırıldığında birinci sınıf değil elbette ama yine de aracın amaca uygun olarak işlev görmesini sağlıyor. Gösterge panosunda; iki güç seviyesi, bir dijital hız göstergesi ve pil seviyesi göstergeleri bulunuyor.

Elektrikli scooter evreninde ses getiren diğer gelişmelere şuradan göz atabilirsiniz.

Görsel: Motocompacto