Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LEGO için Yaratılan Lofi Girl Animasyonu

LEGO için Yaratılan Lofi Girl Animasyonu

LEGO ile Lofi Girl kanalı arasında yapılan iş birliği sonucunda, Lofi Girl'ün LEGO görünümlü bir animasyonu yaratıldı.

Dünya genelinde milyonlarca internet kullanıcısı tarafından tanınan Lofi Girl, zamanımızın en ilginç fenomenlerinden biri. Bu karakter, YouTube’da lo-fi hip hop yayını yapan ChilledCow – sonraki adıyla Lofi Girl – kanalı için yaratılmıştı. Karakter, yüksek lisansının son yılı olan 2018’den itibaren okulunun aldığı teklifleri değerlendiren Kolombiyalı sanat öğrencisi Juan Pablo Machado’nun imzasını taşıyor. Teklifte, sanatçının Miyazaki benzeri görsellerle ödevlerini yapan bir öğrenci çizmesi istenmişti. Machado’nun hazırladığı animasyon o kadar popüler oldu ki 2020’nin Eylül ayında, Reddit’te Lofi Girl’ün belirli bir ülke veya yerin unsurlarına göre yeniden çizildiği bir trend bile başladı. O dönemde hepimizin sosyal medya akışına Lofi Girl veya onunla bağlantılı bir içerik düşmüştür.

Yıllardır üretkenliğin peşinde koşanları, çalışırken veya ders çalışırken dikkat dağıtıcı şeylerden uzak durmaya teşvik eden bu efsane karakter, LEGO tutkunlarının da konsantrasyonu artırmak niyetinde. LEGO Group ile YouTube kanalı Lofi Girl arasında yapılan iş birliğinin parçası olarak ünlü kanal, karaktere LEGO görünümü kazandırılmış bir animasyon yayınladı.

LEGO Ideas’ta düzenlenen “Escape with Lofi Girl” yarışması devam ediyor

LEGO’lu Lofi Girl animasyonu, kanaldaki yaklaşık 1,5 saat süren “LEGO yapımı için harika ritimler” videosunda varlığını sürdürüyor. Videoda, orijinalinden alışık olduğumuz üzere, karakterin işine odaklandığı ve ardından kedisiyle birlikte penceresinden dışarı baktığı döngüsel bir animasyon yer alıyor.

Bu LEGO’lu Lofi Girl animasyonu, LEGO tutkunlarının yeni LEGO setleri tasarlayıp oylamaya sunduğu LEGO Ideas’taki bir başka gelişmeyle paralel ilerledi. LEGO Ideas üzerinden yürütülen “Escape with Lofi Girl” başlıklı tasarım yarışmasında, topluluğun bloklarla bir şeyler inşa ederken ve müzik dinlerken kaçmayı sevdikleri yerleri yeniden yaratmaları istendi. 17 Ekim’e kadar devam edecek yarışmanın kazananına; Jazz Quartet, Fender Stratocaster gitar, Kuyruklu Piyano ve Caz Kulübü LEGO setleri ile peluş Lofi Girl oyuncakları hediye edilecek.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Lofi Girl (@lofigirl)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: LEGO, Lofi Girl