Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Genişleyebilen Mikro Karavan

Genişleyebilen Mikro Karavan

Hitch Hotel, "Traveler" ile elektrikli otomobiller dahil pek çok farklı türde araçla çekilebilen ultra hafif bir mikro karavan sunuyor.

Hitch Hotel kamp tutkunlarının aşina olduğu bir marka. Özellikle de 2018 yılında tanıttıkları, genişleyebilir ve otomobile yüklenebilir şu karavanla oldukça tanınır hale geldiler. Şu sıralar şirket Traveler isimli daha gelişmiş bir ürünle adından söz ettiriyor.

Bu eşsiz römork karavan, saniyeler içinde genişleyebiliyor veya küçülebiliyor. Temelde fiberglas bir teleskopik gövdenin tekerlekli bir şasiye yerleştirilmesiyle inşa edilmiş. Açıkken iki kişinin uyuyabileceği kadar alan sunuyor.

Hafif, sağlam ve küçük

Boşken 431 kg ağırlığa sahip olan karavan; bu yılın en güçlü, en küçük ve ultra hafif kamp römorkları listesinde 1.000 libre (454 kg) altı karavanlar grubunun en dikkat çekici üyelerinden biri oldu. Tekerleri olduğundan, kendi adını taşıyan eski mikro konaklama ürününe göre çok daha fazla türde araç tarafından çekilmesi mümkün. Sadece büyük Amerikan SUV’ları ve kamyonetler tarafından değil; dünya genelinde crossover’lar (CUV), küçük hatchback’ler, sedanlar ve elektrikli otomobiller tarafından da çekilebiliyor.

Traveler,  tamamen açıldığında 2,4 m uzunluğa erişiyor. Gövdesi kapatıldığında ise uzunluğu yalnızca 107 cm’e düşüyor. Dolayısıyla bir garajda veya depoda kolayca saklanabiliyor.

Fiberglas iç kısım, yastıklı yalıtımla donatılmış denizci sınıfı kanvasla kaplanmış. Standart bir 60 Ah pil, tavan fanına, LED ışığa ve iki USB bağlantı noktasına güç sağlıyor. Çift yönlü tavan vantilatörü ile birlikte, Traveler’ın üç adet kilitli çift bölmeli ekranlı penceresi, içerideki havanın hareket etmesine yardımcı oluyor.

Traveler, 9.800 dolar fiyatla sunulmuş. İsteğe bağlı yükseltmeler (100 Ah lityum pil, hafızalı köpük yatak, elektrikli kapatma sistemi, pille çalışan klima ve dizel ısıtıcı) yapıldığında fiyat yükseliyor. Ayrıca mutfak, araç içi su deposu ve portatif tuvalet seçeneklerinin de zaman içinde ekleneceği belirtilmiş.

Bigumigu’da yer verdiğimiz diğer sıra dışı karavan örneklerine buradan göz atabilirsiniz.

Görsel: Hitch Hotel