Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yaratıcılığın Konuştuğu Özgeçmiş Videosu

Yaratıcılığın Konuştuğu Özgeçmiş Videosu

Tüm yeteneklerini eğlenceli bir stop-motion videosunda gösteren Rodrigo Murillo, işverenlere kendisini işe almaları için çağrıda bulunuyor.

Yaratıcı sektörlerde üretimin ve işin kendisi kadar işe başvuru sürecinde de farklı bakış açısını, yeteneklerini ya da becerilerini gösterebiliyor olmak fark yaratıyor. Bunu göstermenin en iyi yolu da özgeçmişinizi ya da portfolyonuzu yaratıcı bir şekilde sunabilmek. Tasarımcı Andy Morris’in sektöre ve yaptığı işe bakış açısını da gösteren LEGO figürlü özgeçmişi, grafik tasarımcısı ve animasyon sanatçısı Søren Rosenkrands Danielsen’in stajyerlik başvurusu için hazırlamış olduğu portfolyosu, Nick Jones‘un altın oranla hazırladığı özgeçmiş sitesi ya da Melih Oğuz’un AR deneyimi yaşatan portfolyosu yaratıcı sunumlara birer örnek.

On parmağında on marifet Rodrigo Murillo yeteneklerini sergiliyor

Endüstriyel tasarım eğitimi almış Rodrigo Murillo da animasyondan video düzenlemeye, metin yazarlığından illüstrasyona kadar on parmağında on marifeti olan yetenekli bir multimedya tasarımcı. Hem bu yeteneklerini göstermek hem de iş arama sürecinde yaratıcı bir özgeçmiş ortaya koymak isteyen Murillo, ilk olarak Reddit’te paylaştığı stop-motion videosuyla CV’sini ortaya koyuyor.

Videoya kendini tanıtarak başlayan Rodrigo Murillo, işe ihtiyacı olduğu konusunda ciddi olduğunu söylemekten geri kalmıyor. Minik stop-motion figürü Murillo’nun yeteneklerini sıralarken karakterin tasarımı da bu yeteneklere göre çeşitleniyor. Karikatür, 3B, anime, aksiyon figürü gibi farklı tarzlardaki yaratımlar tasarımcının grafik dünyasındaki becerilerini gösterirken kişiliğini de yansıtan ipuçları barındırıyor.

Rodrigo Murillo, teknik bilgilerinin yanı sıra hobilerinden, iş yönetim becerisinden ve kendine has diğer özelliklerinden de bahsetmekten geri kalmıyor. İşe başvurmak isteyen tasarımcının her halini gösteren stop-motion özgeçmiş, 2 dakika 36 saniye boyunca izlemesi keyifli bir iş ortaya koyuyor.

Rodrigo Murillo’nun bu sunumundan sonra hemen iş bulduğuna dair bir bilgi bulunmuyor ancak sosyal medya paylaşımlarında oldukça beğeni topladığı söylenebilir. Reddit’teki paylaşımına LinkedIn profilini de iliştiren tasarımcı, tüm hünerlerini sergilediği videosuyla işini severek yaptığını gösteriyor.

Görsel: YouTube