Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Giyilebilir Su Altı Motoru

Giyilebilir Su Altı Motoru

Sırt çantası gibi üst gövdeye takılan CudaJet, dalış keyfine hız ve eğlence katıyor.

Subnado, Trident ve Aquajet gibi su altı scooter’ları, dalış deneyimini iyileştirecek kişisel ulaşım araçlarına ne olan ilginin boyutlarını göstermişti. Genellikle elde tutularak kullanılan bu araçlar arasında eller serbest yaklaşımını benimseyen tek tasarım, kollara ya da bacaklara takılarak kullanılabilen Subnado idi. Şimdi de sırt çantası – hatta bence can yeleğine daha çok benziyor – gibi takılarak kullanıcıyı özgürleştiren CudaJet var sırada.

Su altı Jetpack’i “CudaJet”

CudaJet “dünyanın ilk su altı jetpack’i” olarak tanıtılıyor. Bu aracın geliştirilmesi için yapılan çalışmalar, yıllardır sürüyor. Cuda adlı bir prototipi ilk kez 5 yıl önce duyuruldu. İngiliz dalışçı Archie O’Brien tarafından Loughborough Tasarım Okulu’ndaki son yılında geliştirildi. Tasarımcı özellikle benzerlerine kıyasla daha hafif ve daha hızlı bir sistem yaratmayı hedefliyordu. CudaJet, bu yıllar süren tasarım serüveninin sonunda ticari bir ürün olarak piyasaya sürülmüş ilk versiyon.

CudaJet, can yeleği gibi üst gövdeye giyilen yastıklı bir neopren takımına monte edilen çift jet tahrikli bir yapıdan oluşuyor. Hızı kontrol etmek ve lityum pilin şarj seviyesini izlemek için kablolu, elde tutulan, tetik tarzı bir uzaktan kumanda kullanılıyor. 75 dakikalık şarjla 40 dakikaya kadar kullanım süresi vadediyor.

Jetpack, maksimum 40 metre derinliğe kadar kullanılabiliyor. 40 kg itme gücü sağlıyor ve bildirildiğine göre kullanıcıyı saniyede 3 metre azami hıza çıkarabiliyor. Ağırlığının 13,2 olduğu belirtilmiş. Emniyet kemerinin boyutuna bağlı olarak fazladan 1,5 ila 1,7 kg ağırlık eklenmiş oluyor.

Eksiksiz bir CudaJet paketi için fiyatlandırma yaklaşık 18.000 dolardan başlıyor. Şuradan sipariş verilebiliyor.

Görsel: CudaJet