Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LEGO’dan Soyut Sanat Seti

LEGO’dan Soyut Sanat Seti

LEGO, yetişkinler için tasarladığı LEGO Art setlerine 805 parçalık bir soyut sanat seti ekledi.

LEGO son yıllarda sık sık sanat, çizgi-roman ve oyun dünyasıyla ilgili setler piyasaya sürerek yaratıcı bünyelere tatlı heyecanlar yaşatıyor. Edvard Munch’ın “Çığlık” tablosunun, Hokusai’nin “Büyük Dalga” eserinin ve Van Gogh’un Yıldız Gece tablosunun LEGO setleri bu anlamda en dikkat çekici ürünlerdendi. LEGO bu defa da soyut sanata el atıyor.

LEGO ve sanat tutkunlarının kendi şaheserlerini yaratmalarına olanak tanıyan set, blokları yeni bir sanat malzemesi olarak konumlandırıyor. Toplamda 805 parçadan oluşan setin adı, “Modern Sanat (31210)”.

Modern Sanat setiyle 4 farklı heykel yapılabiliyor

Set, 1 Ağustos 2023’ten itibaren 49,99 dolar fiyatla piyasaya sürülecek. Bir setle, dört ayrı heykel yapılabiliyor. Heykeller için yapım kılavuzu da pakete eklenmiş. Tıpkı soyut sanatta olduğu gibi, bireylerin bu setle özgürce heykel yapabilmesi hedeflenmiş. Dolayısıyla kullanıcıda, kılavuzlara bağlı kalma hissi yaratmak istememişler. Renkli dikdörtgenler, üçgenler ve dairelerden oluşan malzemelerle, kullanıcı sayısı kadar sonsuz versiyonda heykel yapılabiliyor.

Setle beraber gelen askı elemanı, LEGO tutkunlarının sanat eserlerini tamamlandıktan sonra evlerinde gururla sergilemelerine olanak tanıyor.

Modern Sanat setiyle ilgili Türkiye’deki gelişmeleri buradan ve şuradan takip edebilirsiniz.

Görsel: LEGO