Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LEGO Çığlık

LEGO Çığlık

Çığlık tablosunun LEGO versiyonu, LEGO Ideas'ta yeterli desteği toplayarak gerçek bir LEGO setine dönüşme şansını yakaladı.

Büyük ustaların başyapıtları LEGO evreninde yeniden doğduğunda, çok keyifli settler ortaya çıkıyor. En son, Hokusai’nin Büyük Dalga‘sı LEGO setine dönüştürülmüş ve büyük ilgi toplamıştı. Van Gogh’un Yıldızlı Gece tablosu da LEGO Ideas’ta büyük destek toplayarak LEGO’ya dönüşen benzersiz bir setti. Norveçli ekspresyonist ressam Edvard Munch’ın efsane eseri Çığlık da aynı şekilde LEGO Ideas’ta başarıya ulaştı ve yakında satın alınabilir bir LEGO setine dönüşme şansı yakaladı.

lego çığlık tablosu

Çığlık atan figürün kafasının içinden Edvard Munch’ın minifigürü çıkıyor!

2.999 parçadan oluşan seti tasarlayan kişi, Spacemanship isimli bir LEGO tutkunu. Kendisi set hakkında şu açıklamaları yapmış: “Edvard Munch, 130 yıl önce o zamanki kaygısını sembolize etmek için ikonik başyapıt “Çığlık”ı çizdi. Belirsizliklerle dolu dünyada endişe mi yaşıyorsunuz? 😱 O halde, Scream’i inşa ederken eğlenerek endişelerinizi gidermeye ne dersiniz? 😉”

Açıklamalar şöyle devam ediyor: “Sağdaki uçurum ve soldaki fiyort çizgisi, ortadaki figürün arkasındaki arka plana harika bir üç boyutlu doku veriyor. Merkezi figür çerçeveden ayrılabiliyor! Belini döndürebilir, ağzını hareket ettirebilirsin ve ayrıca kafatası minifigür Edvard Munch’u saklıyor!”

Spacemanship, çığlık atan figürün fotoğraf çekimleri için veya iç mekan için eğlenceli bir dekorasyon nesnesi olabileceğini de belirtmiş.

“Çığlık” LEGO Ideas’ta yeterli oyu topladı. Peki şimdi ne olacak?

Bu proje yeterli oyu toplamasının ardından “Fikir” aşamasından “Gözden Geçirme” aşamasına geçmiş durumda. LEGO’daki profesyonel tasarımcılardan, ürün yöneticilerinden ve diğer kilit ekip üyelerinden oluşan bir “LEGO İnceleme Kurulu” fikri inceleyecek. Konsept modeller oluşturularak konseptin bir LEGO ürünü olmak için gereken yüksek standartlarımızı karşılayıp karşılamadığı belirlenecek. Bu kontrol süreci; oynanabilirlik, güvenlik ve LEGO markasına uygunluk gibi faktörleri içeriyor. Her potansiyel LEGO ürünü buna benzer bir süreçten geçiyor ve gerçek bir ürün olabilmesi için aynı standartları karşılaması gerekiyor. LEGO yönetimi, sonucu şu sayfada paylaşacak. Gelişmeleri ayrıca Spacemanship’in Instagram hesabından da takip edebilirsiniz.

lego çığlık tablosu lego çığlık tablosu

Görsel: LEGO Ideas/ Spacemanship