Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hokusai’nin Başyapıtı “Büyük Dalga” LEGO Seti Oldu 

Hokusai’nin Başyapıtı “Büyük Dalga” LEGO Seti Oldu 

LEGO, Katsushika Hokusai’nin “Büyük Dalga” isimli eserinin LEGO versiyonunu tanıttı.

Japonya’da Edo döneminde yaşamış Japon sanatçı, ressam ve ukiyo-e’nin en büyük ustalarından biri olan Katsushika Hokusai’nin asıl adı “Kanagawa’nın Büyük Dalgaları” olan eseri; LEGO tutkunları için bir LEGO setine dönüştü.

Dünya genelinde “Büyük Dalga” olarak üne kavuşan bu eser, “36 Fuji Dağı Manzarası” adlı ahşap baskı serisinin bir parçası. Eser 1830’larda yaratıldığından beri dünyanın dört bir yanında büyük ilgi görüyor.

LEGO: “Dalgayı yakalayın”

LEGO Art serisinin en yeni seti olan “Büyük Dalga”, klasik çalışmayı 3 boyutlu olarak hayal ediyor. Tuvalden dışarı su taşıyormuş gibi bir görünüm veren parçalarla kendi yorumunu da katıyor LEGO işin içine.

Set, 1.810 parçadan oluşuyor. Arka plandaki Fuji dağı 1 x 1’lik LEGO karoları ve katmanlı plakalarla manzaraya derinlik katıyor. Tekneler ve diğer detaylar da unutulmamış. Amaç sanat ve LEGO tutkunu yetişkinlerin boş zamanlarını geçirebilecekleri rahatlatıcı bir model ortaya koymak.

Hokusai – Büyük Dalga seti, 1 Ocak 2023’ten itibaren LEGO’nun fiziksel ve çevrim içi mağazalarında 99,99 Dolar fiyatla satışa sunuldu. LEGO Türkiye internet sitesindeki tanıtıma şuradan göz atabilirsiniz.

lego hokusai büyük dalga lego hokusai büyük dalga

Görsel: LEGO