Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LEGO’dan Mekanik Pac-Man Seti

LEGO’dan Mekanik Pac-Man Seti

LEGO'nun çok yakında piyasaya süreceği hareketli Pac-Man Arcade seti, meraklıları tarafından heyecanla bekleniyor.

LEGO birbirinden güzel setler çıkararak sevenlerinin heyacanını her daim canlı tutuyor. Geçtiğimiz hafta Batman’in mağarasının çok detaylı bir versiyonunu set haline getirdiğini müjdelemiştik. Onun öncesinde Edvard Munch’ın “Çığlık” tablosu ve Hokusai’nin “Büyük Dalga” eseri de LEGO tutkunlarından büyük bir heyecan yaratmıştı. Bu defa özellikle 80’lerde ve 90’larda çocuk olanların kalbini çalacak Pac-Man Arcade seti var karşımızda.

lego pac-man

LEGO Pac-Man ile zamanda yolculuk

2.651 parçalık set, geçmişte oyun makinesinde oynanan ikonik Pac-Man oyununu evlerin salonuna getiriyor. Oyun makinesinde gerçek boyuta bağlı kalınmamış. Ancak o kadar detaylı ve hoş bir tasarıma sahip ki pek çok insanın evde nostaljik bir dekorasyon objesi olarak sergilemekten hoşlanacağı türden bir iş ortaya çıkmış.

Twitter’daki duyurunun altına yapılan yorumlara baktığınızda, bu setin nasıl heyecanla beklendiğini görebilirsiniz:

Kullanıcı, setteki parçaları monte ettikten sonra, oyunu hareketlendirmeye başlayabiliyor. Ekran yan tarafına yerleştirilmiş bir el krankı aracılığıyla hayat buluyor. Bu mekanizma; Pac-Man, Inky, Pinky, Blinky ve onların kayarak ilerleyen rakiplerinin hareketini zincirli tahrik kullanarak kontrol etmeyi sağlıyor. Tabii gerçek bir oyun deneyimi sunmadığının altını çizeyim. Sadece oyun ekranını canlandırarak nostalji duygusunu pekiştiriyor.

Oyun makinesinin arka tarafında da kullanıcıyı hoş sürprizler bekliyor. Buradadaki kapağı açarak mekanizmanın işleyişini keşfedebiliyorsunuz. Burada bir de kendi minyatür oyun makinesinde Pac-Man oynayan sevimli bir minifigür de gizlenmiş.

Makinenin üst kısmında ise Pac-Man, Blinky ve Clyde’ın dioramaları bulunuyor. Nostaljiyi zirveye taşıyan bu temsili parçalar, kendi etrafında dönerek ikonik mavi hayalet formlarını sergileyebiliyor.

Pac-Man Arcade seti, 4 Haziran’da 269,99 dolar fiyatla satışa çıkacak.

lego pac-man lego pac-man

Görsel: LEGO


Bigumigu Yazarı
| GENEL