Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Photoshop’un Yeni AI Özelliği Üretken Doldurma

Photoshop’un Yeni AI Özelliği Üretken Doldurma

Adobe, içerik oluşturucu yapay zekâ modeli Firefly'ın Photoshop'a entegre edilen ve görüntülere farklı öğelerin eklenip çıkarılmasını kolaylaştıran Generative Fill özelliğini duyurdu.

Mart ayında yapay zekâ destekli görsel ve metin oluşturma araçlarından oluşan yeni platformu Firefly’ı tanıtan, geçtiğimiz günlerde de yapay zekâ desteği desteğinin video düzenleme araçlarına entegre edileceğini açıklayan Adobe, Generative Fill adlı yeni özelliğini duyurdu. Photoshop uygulamasının beta versiyonuna eklendiği açıklanan Generative Fill (Üretken Doldurma) özelliği ile farklı öğelerin görüntülere eklenmesi, çıkarılması, genişletilmesi veya bir yansımanın oluşturulması son derece kolay hale geliyor.

Bu yılın ikinci yarısı itibarıyla genel kullanıma açılması beklenen Generative Fill, boş bir tuvali mavi gökyüzü ve engebeli tepelerle doldurmaktan katmanlı bir şehir manzarasına küçük bir sokak kedisi eklemeye kadar tüm ölçeklere uygun olarak çalışıyor ve her yeni öğe için yeni bir katman ekliyor.

Generative Fill öncesinde oluşturulması saatler süren yüksek kaliteli sonuçlar artık saniyeler içinde alınabiliyor. Photoshop kullanıcıları DALL-E ve Midjourney tarafından kullanılanlara benzer metin istemleri kullanarak Generative Fill ile görüntülere yeni öğeler ekleyebilecek, istemedikleri öğeleri silebilecek veya genel görünüme uygun şekilde genişletebilecek.

Test aşamasında arka plan işlemede başarılı bulunan ancak sonradan eklenen görsellerin yeterince doğal olmadığı yönünde bazı eleştiriler alan özelliğin, yapay zekâ destekli görüntü oluşturma araçlarına aşina olan içerik oluşturucular için büyük bir sürpriz sayılmayacağı belirtiliyor. Buna karşın Photoshop gibi ana akım bir uygulamaya entegrasyonu, üretken yapay zekâyı daha geniş kitlelerle tanıştırmak açısından oldukça önemli bir adım sayılabilir.

Generative Fill ayrıca oluşturulan görüntüleri çevrim içi olarak paylaşmadan önce içeriğin yapay zekâ kullanılarak oluşturulup oluşturulmadığını veya düzenlenip düzenlenmediğini görüntüleyenlere bilgi veren bir tür beslenme etiketi sistemi olan Content Credentials tarafından destekleniyor. Diğer bir ifadeyle Generative Fill dokunuşuna sahip bir görselin içerik kimlik bilgileri  correct.contentauthenticity.org web sitesi üzerinden kontrol edilebilecek.

Özelliği kullanmak için herhangi bir görsel üzerinde seçim aracıyla seçim yaptıktan sonra ekranda çıkan menüden “Generative Fill” seçeneğine tıklayarak yapmak istediğiniz değişikliği basitçe yazın. Ardından ‘Generate’ seçeneğine tıklayın. Her isteminiz karşısında yapay zekâ üç farklı alternatif üreterek görsel üzerindeki olası doldurma seçeneklerini ortaya koyacak. Generative Fill seçtiğiniz doldurma seçeneğini mevcut görsele uyguladıktan sonra son halini size sunacak.

Adobe Firefly’ın Generative Fill özelliğinin beta versiyonunu buradan deneyebilir; tanıtım ve kısa eğitim videolarına aşağıda göz atabilirsiniz.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Adobe (@adobe)’in paylaştığı bir gönderi

Görseller: Adobe, Twitter, Youtube, Instagram