Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnternet Mimlerine Generative Fill ile Geniş Açıdan Bakmak

İnternet Mimlerine Generative Fill ile Geniş Açıdan Bakmak

Twitter kullanıcısı StepnEurope, Adobe Photoshop'taki yeni Generative Fill özelliğini ikonik internet mimlerine uyguladı.

Adobe, üretken yapay zeka modeli Adobe Firefly’ın Photoshop’a entegre edilen ve görüntülere farklı öğelerin eklenip çıkarılmasını kolaylaştıran Generative Fill özelliğini geçtiğimiz ay duyurmuştu. Bu özellik sayesinde, Adobe Photoshop’ta basit metin istemleriyle hızla görüntü oluşturmak, görüntüye eklemeler yapmak ve değiştirmek mümkün hale gelmişti. Detaylara buradan göz atabilirsiniz. ST3U (@StepnEurope) isimli Twitter kullanıcısı bu yenilikçi aracı, sevilen mim sahnelerinin genişletilmiş versiyonlarını yaratmak için kullandı.

Kadrajın ötesine geçmek

Generative Fill ile yaratılan genişletilmiş görüntülerin tam ortasında beyaz bir çerçeve mevcut. Bu beyaz çerçeve mimlerin orijinal sınırlarını gösteriyor. Genişletilen mimler arasında; ülkemizde “Felaket Kız” olarak yayılan “Disaster Girl”, “Distracted boyfriend” namıdiğer “Dikkati dağılmış erkek arkadaş”, Albert Einstein mimi gibi görüntüler yer alıyor.

Yapay zeka ve yaratıcılık alanındaki diğer gelişmelere buradan göz atabilirsiniz.

Görsel: Twitter