Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Saniyeler İçinde Bir Reklam Yaratmak

Saniyeler İçinde Bir Reklam Yaratmak

Adobe Firefly'ın son yeniliği üretken doldurmadan yararlanan yapay zekâ, Vermeer'in ikonik eserini saniyeler içinde Nike için bir reklam yıldızına dönüştürdü.

Yeni kampanyasını ChatGPT‘ye teslim eden Danimarka Turizm Ajansı, tanıtım filmini ne kadar sürede hazırlayarak yayına alabildi bilinmez ancak bir sosyal medya kullanıcısı yapay zekâ yardımıyla 21 saniyede reklam afişi hazırlanabileceğini uygulamalı olarak kanıtladı. Pictelate adlı dijital içerik üretici, Adobe‘nin yapay zekâsı Firefly’a getirdiği son yenilik olan üretken doldurmadan (Generative Fill) yararlanarak Vermeer’in ikonik eseri İnci Küpeli Kız’ı bir reklam yıldızına dönüştürdü.

@pictelate Replying to @Nikki Making a Nike ad with Photoshop’s new generative fill AI tool #photoshop #photoshopai #generativefill ♬ original sound – Pictelate

21 saniyede hazırlanan reklam görselinde Vermeer tablosunun içinden çıkarak bir spor salonuna yerleşen İnci Küpeli Kız, üzerine iliştirilen Nike logosuyla sporcu saç bantlarını andıran başındaki mavi eşarbıyla selfie çekiyor. Selfie çeken sportif sanat eserine “Cancel gym selfies. If you’re gonna work out… Just do it” (Spor salonu selfie’lerini boşver. Eğer egzersiz yapacaksan, yalnızca yap) sloganı eşlik etti. Reklam çalışmasının hazırlanma sürecini uygulamalı olarak ortaya koyduğu videoyu TikTok ve Instagram‘daki hesaplarından paylaşan dijital içerik üretici, kısa sürede ilgi topladı. Video yalnızca TikTok’ta 1,5 milyon izlenme aldı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Pictelate (@pictelate)’in paylaştığı bir gönderi


Görseller: TikTok, Instagram