Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Danimarka’dan ChatGPT İmzalı Turizm Tanıtım Filmi

Danimarka’dan ChatGPT İmzalı Turizm Tanıtım Filmi

Yapay zekâ ve deep fake teknolojisinden yararlanarak hazırladığı yeni tanıtım filmini yayınlayan VisitDenmark, ChatGPT'nin ilk reklamvereni oldu.

Ryan Reynolds ortağı olduğu Mint Mobile için ChatGPT’den bir reklam senaryosu kaleme almasını istediğinde, yapay zekânın reklam sektöründe yapabileceklerinin ufak bir ön izlemesine şahit olmuştuk. Gerçek anlamda ChatGPT’ye şans tanıyan ilk reklamveren Danimarka turizm ajansı VisitDenmark oldu. Brandhouse/Subsero imzalı “Turist olma, kaşif ol!” adlı yeni tanıtım videosunu yayınlayan VisitDenmark, filmin senaryosunu ChatGPT’ye yazdırdı.

İkonik sanat eserlerinin deep fake teknolojisiyle canlandırıldığı tanıtım filminde, Leonardo da Vinci’nin Mona Lisa’sı, Vincent Van Gogh’un 1887 tarihli otoportresi, Munch’ın Çığlık tablosu, Vermeer’in İnci Küpeli Kız’ı, Grant Wood’un Amerikan Gotik’i ve Özgürlük Anıtı gibi kültür turizminin vazgeçilmez parçaları yer alıyor.

Kampanya ile ilgili VisitDenmark Küresel Marka ve İş Geliştirme Başkanı Erik Mortensen, “Turist çekmek için piramitlerimiz veya Mona Lisa’mız yok. Bir seyahat destinasyonu olarak Danimarka, yurtdışında pek tanınmıyor. Bu nedenle, ileri teknolojinin yardımıyla Mona Lisa’yı ve diğer eserleri kampanyamız için ödünç aldık.” diyor.

Reklam filminde Mona Lisa ziyaretçilere ChatGPT’nin yazdığı repliğiyle şöyle sesleniyor: “İlgini takdir etsem de dürüst olalım. Sırf beni görmek için saatlerce sırada beklemek tatilinizi geçirmenin en heyecan verici yolu değil.” Özgürlük Anıtı ise “Orada kalabalıkları atlayabilir ve hayatın basit zevklerinin tadını çıkarabilirsiniz.” sözleriyle ziyaretçileri Danimarka’ya davet ediyor.

ChatGPT tarafından hazırlanan senaryoya tamamen sadık kaldıklarını belirten Mortensen, yalnızca replikleri biraz kısalttıklarını belirtiyor. Danimarka turizm ajansının “Turist olma, kaşif ol!” kampanyası Mart ve Nisan ayı boyunca dijital ve OOH platformlarında yayınlanmaya devam edecek. ChatGPT imzalı reklam filmini aşağıda izleyebilirsiniz.

Görseller: Twitter, Youtube