Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
“Hey ChatGPT, Bu Binayı Bitir…”

“Hey ChatGPT, Bu Binayı Bitir…”

darwinBBDO imzalı reklam çalışması ile ChatGPT'ye meydan okuyan Belçikalı istihdam platformu Impact, bir şantiyenin dış cephesine yerleştirdiği reklamla viral oldu.

Son güncellemesiyle buzdolabındakilerden yapılabilecek yemeğin tarifini bile veren ChatGPT’nin artık her masada olduğundan aylar önce bahsetmiştik. Ortaya koyduğu görseller ve metinler nedeniyle muhtemel bir istihdam sorunu yaratabileceği için daha çok yaratıcı sektöre dert olmuş gibi görünen ve KitKat kampanyası örneğinde olduğu gibi “o kadar da iyi değil” mesajının verilmeye çalışıldığı şu günlerde yapay zekâ beklenmedik bir meydan okuma ile karşı karşıya kaldı. 

Belçikalı istihdam platformu Impact, Antwerp’teki bir şantiyeye yerleştirdiği açık hava reklamında ChatGPT’ye seslenerek binayı bitirmesini söyledi. Belçikalı reklam ajansı darwinBBDO imzalı bina giydirmesi kısa sürede sosyal medyada yayılarak viral oldu. Çalışmayı LinkedIn hesabından paylaşan Impact, “Yapay zeka çok şey yapabilir. Ancak AI, Antwerp’teki Keyserlei’deki bu binayı bitiremez. AI bir sızıntıyı tamir edemez veya bir ısıtma sistemi kuramaz. Zanaatkâr insanlar kalıcı olarak buradalar ve takdir edilmeyi hak ediyorlar. Becerilerinin yeri doldurulamaz.” ifadelerini kullandı.

Yapay zekâya meydan okuyan reklam en ileri teknolojide bile bir şeyler yaratmak için yetenekli insanlara ihtiyaç olduğunu hatırlattığı için bir yandan beğeni toplarken, diğer yandan da yapay zekâ ve robotik teknolojilerin inşaat sektöründeki iddiasını ortaya koyan yanıtlarla karşılık buldu. Twitter’da AI haber ve çalışmalarını paylaşan @_akhaliq adlı bir hesap, Impact’in adı gibi etki yaratan reklamına pek de haksız sayılmayacak şekilde aşağıdaki tweet ile yanıt verdi. 

Görseller: LinkedIn, Youtube