Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
KitKat’tan Reklamlara Yapay Zekâ Molası

KitKat’tan Reklamlara Yapay Zekâ Molası

KitKat'ın yıllardır yaptığı mola çağrısına uyan markanın kreatif ekibi, son reklam kampanyasını yapay zekâya hazırlattı.

1957 yılından bu yana “Have a Break Have a KitKat” (KitKat’la Molana Tat Kat) sloganını kullanan KitKat, yıllardır tüketicilere yaptığı bir mola verme çağrısına bu kez kendisi kulak verdi. Yaratıcı ekibinin ara vermesine izin veren marka, son reklam kampanyasının hazırlıklarını yapay zekâya teslim etti. Wunderman Thompson Australia iş birliğiyle hazırlanan kampanyanın liderliğini üstlenen üretken yapay zekâ, iletilen istemler doğrultusunda alternatif reklam senaryoları oluşturdu.

“Z kuşağının jargonuna uygun bir KitKat reklamı yaz”, “Oyuncular hakkında bir KitKat reklamı yaz” ve “En son trendler hakkında bir KitKat reklamı yaz” gibi istemler sonucunda oluşturulan senaryolar, görüntü oluşturucu bir başka üretken yapay zekâ kullanılarak görselleştirildi. Yapay zekâ tarafından oluşturulan videolar, podcast reklamlarında da kullanılmak üzere otuz, on beş ve altı saniyelik kliplere dönüştürüldü.

Sonuçlar her ne kadar bir hayli dağınık ve mükemmellikten uzak olsa da, markanın amacına uygun. Zira son dönemde özellikle yaratıcı sektörlerdeki rolü çokça tartışılan yapay zekâya bir şans vermek isteyen KitKat, hem eğlenceli bir içerik oluşturmayı hem de yapay zekânın tahminlerin aksine kreatif kişilerin yerini hemen alamayacağını göstermeyi amaçlamış.

Kampanya ile ilgili Nestlé’nin Şekerleme Ürünleri Pazarlama Başkanı Melanie Chen, “Sanırım sonuçlardan yola çıkarak yapay zekanın yakın zamanda bazı gerçek önlemler alınmadan sektörümüzdeki işlerin yerini almayacağı konusunda hemfikiriz.” diyor. KitKat’ın yapay zekâdan yararlanarak hazırladığı reklam filmlerini aşağıda izleyebilirsiniz.


Görseller: Instagram, Youtube