Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Shutterstock Yapay Zekâ Aracını Tanıttı

Shutterstock Yapay Zekâ Aracını Tanıttı

Shutterstock, lisanslamaya hazır görseller oluşturmak amacıyla platforma entegre ettiği yapay zekâ aracının beta versiyonunu kullanıma açtığını duyurdu.

Shutterstock, kullanıcıların yaratıcı deneyimini desteklemek için özel olarak tasarladığı araç seti olan Creative Flow’un son üyesi yapay zeka görüntü oluşturma aracını duyurdu. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında yapay zekâ aracı DALL-E‘nin geliştiricisi Open AI le bir anlaşma imzalayan şirket, lisanslamaya hazır görseller oluşturmak için beta versiyonunu sunduğu yapay zekâ aracını üyelerinin kullanımına açtı.

Araç, kullanıcıların yalnızca metin istemlerinden yararlanarak görseller oluşturmasına olanak tanıyor. Shutterstock’un yapay zekâ aracı yirmiden fazla dilde tek bir kelime veya kısa cümleler gibi basit komutları kabul ederek karmaşık metin istemleri oluşturmayı ortadan kaldırıyor.

AI art generator, Stable Diffusion ve diğer yapay zekâ araçlarına karşı son dönemde telif hakkı ihlali nedeniyle çok sayıda yeni dava açıldı. Bu davalardan birine Shutterstock’un rakibi Getty Images de dahil oldu. Getty Images, geçtiğimiz günlerde yapay zeka geliştiren Stability AI şirketini platformundaki milyonlarca görseli yapay zekâyı eğitmek üzere izinsiz kullandığı gerekçesiyle mahkemeye verdi. Örnekler giderek çoğalırken henüz bu davaların nasıl ele alınacağına dair net bir yasal örnek bulunmuyor.

Yaratıcı sektör bir yanıyla yapay zekâya karşı bir mücadele verirken diğer yandan Shutterstock gibi yapay zekâ ile lisanslanabilir görseller oluşturmanın önünü açarak yapay zekâ kaynaklı telif sorununu yasal bir zemine oturtmaya çalışıyor. “Shutterstock, son iki yılda OpenAI, Meta ve LG AI Research gibi önemli sektör oyuncularıyla üretken yapay zeka araştırma çabalarını hızlandırmak için stratejik ortaklıklar geliştirdi.” diyen Shutterstock İcra Kurulu Başkanı Paul Hennessy basın açıklamasında, kolay kullanım sağlayan arayüzüyle insanların hikayelerini anlatma biçimlerini değiştirerek bu alanda üreten sanatçıların tanınmasını ve ödüllendirilmesini sağlamak istediklerini belirtiyor.

Görseller: Shutterstock, Twitter