Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LinkedIn’de GPT-4 Profilinizi İyileştirirken, GPT-3 İle Viral Olun

LinkedIn’de GPT-4 Profilinizi İyileştirirken, GPT-3 İle Viral Olun

Yapay zekâ destekli özelliklerini duyuran LinkedIn'de, Tech Jobs London adlı iş bulma platformu tarafından geliştirilen bir başka yapay zekâ aracı kullanıcılara viral olmayı vadediyor.

LinkedIn, geçtiğimiz hafta profil optimizasyonunu ve iş ilanı oluşturmayı kolaylaştıran yeni yapay zekâ destekli özelliklerini tanıttı. Platform, Open AI tarafından geliştirilen GPT modellerinden yararlanılarak geliştirilen yapay zekâ aracı ile kullanıcıların daha iyi profil başlıkları, profil özetleri ve iş tanımları yazmalarına imkân sunacak. Bu sayede kullanıcılar daha profesyonel profillere, şirketler ise iş ilanları için daha iyi iş tanımlarına kavuşacak. LinkedIn’in yapay zekâ aracı ayrıca iş deneyimleri ve becerileri analiz ederek, kullanıcılar için hangi bilgilerin platformda daha etkili olduğunu belirleyecek. Araç oluşturduğu içerikleri inceleyip düzenlemesi için kullanıcılara izin verecek.

Yapay zekâ aracını şimdilik Premium üyeleri arasında test ettiklerini belirten bir platform sözcüsü, bahsi geçen özelliklerin önümüzdeki aylarda kullanıcı tabanına yayılacağını belirtiyor. Şirketin açıklamasına göre yapay zekâ desteğiyle oluşturulan profiller, kullanıcıların platformda neredeyse 2 kat daha fazla öne çıkmasını sağlıyor. Bu doping etkisini, yapay zekânın SEO uyumlu metin üretmek üzere eğitilmiş olması mı yoksa platformun algoritmasında yapay zekâ tabanlı profilleri öne çıkarmaya yönelik yapılan bir değişiklikte mi ileri geldiği ise şu an için bilinmiyor.

LinkedIn ayrıca 15 Haziran 2023 tarihine kadar platform üzerinde yapay zekâya dair 100’den fazla ücretsiz ders sunmaya hazırlanıyor. LinkedIn sözcüsü, kursların “LinkedIn Learning’e abone olmaya ve hatta bir LinkedIn profiline sahip olmaya gerek kalmadan herkesin erişimine açılacağını ifade ediyor. LinkedIn yeni yapay zekâ aracında kişiselleştirilmiş profiller için GPT-4’ü, iş tanımları için GPT-3.5’i kullanıyor.

Londra merkezli teknoloji iş ilanları sitesi Tech Jobs London, GPT-3’ü kullanarak LinkedIn’da viral olabilecek içerikler üretilebileceğini iddia ediyor. Bu iddiasını web sitesine entegre ettiği bir yapay zekâ aracı (LinkedIn Post Generator) ile kullanıcıların hizmetine sundu. Biz de Bigumigu olarak LinkedIn Post Generator’ı denedik ve aşağıdaki sonuçları elde ettik. Siz de bu bağlantı üzerinden aracı test edebilir ve LinkedIn için yapay zekâ tarafından hazırlanmış içerikler üretebilirsiniz.

Görseller: LinkedIn, Pexels